Les Festes de Sant Raimon de Vilafranca encaren el segon cap de setmana

L’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet actuarà a l’auditori municipal amb diferents formacions de vent i corda
21/01/2022 - 15:21h

Les Vesprades dels Raimons portaran tres concerts amb Alba Vilanova, Jazzul i Louisianna

Les Festes de Sant Raimon 2022 encaren el segon i darrer cap de setmana amb tot un reguitzell d’actes que començaran avui amb les Vesprades dels Raimons i que tindran com a protagonista la cantant i compositora Alba Vilanova a la Capella de Sant Joan, 20h, amb entrada gratuïta però aforament limitat. Per demà, dissabte, a les 17.30h, Cal Figarot acollirà la presentació del conte infantil “Tu Rai!” de la vilafranquina Dolors Rovira. També l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet realitzarà un concert a l’Auditori de Vilafranca en el qual participaran diferents formacions de l’escola: Trio Albinoni, Grup de Gralles, Orquestra i la Banda de l’EMM. L’actuació serà a les 19h i serà amb guixeta inversa a benefici de TIÁM.

Les Vesprades de dissabte comptaran amb l’actuació de Jazzul a la Capella de Sant Joan, a les 19 hores. El dissabte acabarà amb la Festa dels Raimons que protagonitzarà a partir de les 20h al pati de l’Escorxador Fakers amb David Palau.

Per diumenge quedaran la visita guiada al Castell de Penyafort dels Monjos a les 11 del matí i les sardanes a la plaça de la Sardana. Dos actes a la tarda posaran punt i final al cap de setmana. El primer l’obra de teatre “Perfectes desconeguts” al teatre Cal Bolet, a les 19.30h a càrrec del grup vilanoví El Rossegall i a la mateixa hora les Vesprades dels Raimons portaran al Forat del Pany l’actuació del duet Louisianna.

El concert estrella

Aquest any les Festes de Sant Raimon incorporen un concert per divendres que ve, més enllà dels dies establerts habitualment. El guitarrista Raimundo Amador no necessita presentació… Ningú ha barrejat el blues-rock i el flamenc com ell. Va obrir les portes a la fusió amb Kiko Veneno juntament amb el seu germà Rafael Amador als anys setanta i va patentar el rock gitano amb Pata Negra.

Durant els 45 anys que porta sobre els escenaris, Raimundo Amador ha tocat i gravat amb tants músics que es més fàcil enumerar amb qui no ho ha fet. Des dels inicis amb Veneno va obrir rutes per les quals molts altres continuen caminant darrere seu.

Era molt petit quan va participar al magnífic disc “La Leyenda del Tiempo” de Camarón i la seva carrera d’èxit ha estat envoltada de tot tipus d’estel·lars col·laboracions: des de Carlos Santana o la islandesa Björk fins a la complicitat que va mantenir amb B.B.King, el qual va participar en el seu disc “Gerundina” el 1995 i amb qui quasi una dècada després va compartir tota una gira espanyola.

En paraules del mateix B.B.King: “Aquest home toca la guitarra millor que la majoria de nosaltres”.
Les entrades per aquest concert que es farà al Teatre Casal de Vilafranca estan a la venda a través del web teatrecasal.com i anticipades costen 12 € per als socis i 15 per al públic en general i el dia del concert el preu serà de 20 euros. L’aforament al concert serà limitat.

També et pot interessar

Comentaris