El Govern construirà un nou edifici per a l’Escola Montcau de Gelida

19/01/2022 - 18:15h

Les instal·lacions mantindran la ubicació actual, però no s’ha aconseguit fer un projecte que eviti la desparició de les instal·lacions actuals

El Departament d’Educació de la Generalitat construirà un nou edifici per a l’Escola pública Montcau de Gelida, que continuarà sent de dues línies per curs. Aquest nou edifici substituirà l’actual que presenta diversos desperfectes per la inestabilitat del terreny. La informació l’ha donada el departament, en una reunió amb el professorat, l’AFA de l’Escola i l’Ajuntament de Gelida, representat per l’alcaldessa i la regidora d’Educació.


Tal com han explicat des de l’Ajuntament, en la reunió els responsables del Departament han assegurat que malgrat buscar la manera d’arranjar els desperfectes de l’actual construcció per conservar l’edifici, finalment no s’ha trobat una via que ho faci possible.


Des de l’any 2012, en què es van començar a detectar de nou esquerdes en diferents parts de l’edifici actual, s’ha treballat per a resoldre la problemàtica. Actualment, s’estava redactant el projecte de consolidació estructural de l’escola, i és en aquestes feines que l’empresa responsable, en col·laboració amb un geòleg de la universitat expert en aquesta àrea, han estudiat el comportament del terreny, per comprovar que la inestabilitat actual “és molt complexa” i refonamentar l’edifici “és tècnicament impossible i inviable”.


Rehabilitació


L’Escola Montcau es va construir el curs 1976/1977 i l’edifici ja va ser rehabilitat l’any 1998, quan es van sanejar i reomplir tots els fonaments de l’edifici perquè presentaven greus deficiències. En l’actualitat, compta amb una línia de P3 i P5 i dues de P4 i de 1r a 6è, i en total hi estudien 297 alumnes.


Per al plantejament, elaboració del projecte i construcció de la nova escola es farà un procés participatiu amb la comunitat educativa de l’Escola Montcau, per tal de decidir quina escola es vol pel que fa a l’estructura i la distribució dels espais, de manera que aquests responguin al projecte educatiu del centre.
La primera reunió es va fer aquest mateix dimarts.

També et pot interessar

Comentaris