Un incendi forestal a l’Avellà crema 7.000 metres quadrats de bosc

Foto: Santi Dalmau
13/01/2022 - 10:44h

La matinada del passat dissabte, 8 de gener, per causes que es desconeixen es va declarar un incendi al terme de l’Avellà, al municipi de Font-rubí. El foc va iniciar-se en una zona forestal al voltant de la mitjanit i fins a vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat s’hi van desplaçar per apagar el foc.

Els Bombers van donar l’incendi per extingit pocs minuts més tard de les 4 de la matinada i en total van cremar 7.000 metres quadrats de vegetació forestal. L’endemà diverses dotacions dels Bombers van tornar a la zona per remullar el perímetre de l’incendi.

PUBLICITAT

Segons que ha informat la revista local El Montònec la ràpida i efectiva actuació de l’ADF de Font-rubí en un primer moment, va ser decisiva per començar a perimetrar el foc i evitar així la seva propagació. Posteriorment, van arribar 5 dotacions de bombers de la generalitat des del Parc de Bombers de Vilafranca, Sitges, Piera, Igualada i Sant Feliu del Llobregat. L’ADF de Font-rubí, que hi va participar amb un camió i un vehicle d’intervenció ràpida i 7 voluntaris, va comptar també amb el reforç d’un camió de la Federació d’ADF Penedès-Garraf que va venir de Sant Martí Sarroca.

Pel que fa a l’origen de l’incendi, els agents rurals estan investigant les causes tot i que tot apunta a la problemàtica dels collidors de llantiscle clandestins qui haurien pogut ocasionar el foc.

D’altra banda, l’alcalde Xavier Lluch, explicava que ja hi ha un projecte redactat per la Diputació de Barcelona i aprovat per fer una tala perimetral del sotabosc en els nuclis de l’Avellà i de Font-rubí de baix, similar al que es va fer a la zona de Can Castellví. Amb aquesta actuació, en cas d’un incendi forestal, és més difícil que les flames arribin als nuclis d’habitatges. En el foc d’ahir la nit, la casa que estava més a prop de l’incendi es va evacuar voluntàriament per precaució.

També et pot interessar

Comentaris