La Casa Jané es convertirà en la seu dels Serveis Socials de l’Alt Penedès

20/12/2021 - 16:13h

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès del mes de juliol va aprovar per unanimitat de tots els grups amb representació comarcal l’adquisició de la Casa Jané, situada al número 15 del carrer General Prim, a tocar de la seu de l’ens. Aquell va ser el primer pas, que ara ha continuat amb l’entrega de les claus. L’immoble, de planta baixa i pis, disposa també d’un semisoterrani amb una superfície construïda de 326,80 metres quadrats. Fa cantonada a dos carrers i té un pati a la part posterior en una parceŀla que en total fa 383 metres quadrats. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ha volgut ressaltar, en primer lloc, la predisposició de la família Barguñó a l’hora de les negociacions. “Han tingut molta sensibilitat per arribar a una bona entesa”, explica.

PUBLICITAT

Una necessitat

Els passos per adquirir l’immoble es remunten a la passada legislatura, quan des de l’administració comarcal es fa evident una necessitat de més espai destinat a Serveis Socials. “Calia fer un pas més. Hem de tenir en compte que a Serveis Socials hi treballen una cinquantena de persones”, reflexiona Lluch. I en aquest sentit es va veure clara la necessitat de buscar un espai que fos en un futur el centre dels Serveis Socials de la comarca. I la Casa Jané era la millor opció i per aquest motiu es van iniciar converses amb els propietaris. Val a dir que aquest és un edifici històric de la vila, inclòs dins el Catàleg de Patrimoni Local i que, per tant, reunia unes condicions especials de preservació. En aquest sentit les converses amb l’Ajuntament per veure’n les possibilitats futures van fer possibles la decisió final. L’immoble s’ha adquirit per un valor de 410.100 euros i el 100% s’ha costejat a través del Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona, per la qual cosa no ha representat cap despesa de tresoreria per al Consell Comarcal.
Els següents passos seran veure les necessitats de conservació i rehabilitació de l’immoble per tot seguit licitar el projecte i iniciar la rehabilitació integral. Tot plegat, amb un calendari previst d’uns dos anys

Patrimoni Local

El trasllat de Serveis Socials a la Casa Jané permetrà que Habitatge recuperi espai perdut i el departament d’Ensenyament pugui també reubicar-se.
Amb aquesta decisió, la Casa Jané passa a formar part del patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, motiu pel qual Lluch s’ha mostrat satisfet: “Entenem que era un patrimoni de la vila que calia preservar i hem trobat la manera de fer-ho amb la complicitat de l’Ajuntament de Vilafranca. Les administracions hem de ser responsables del patrimoni que tenim”, reflexionava Lluch.
Finalment, a banda de Serveis Socials també s’estudiarà la possibilitat que Serveis Educatius tinguin un espai i que l’escola de música, un altre dels serveis que ofereix el Consell i que ha crescut molt els darrers anys, pugui tenir també algun espai d’oficina (però no de sales d’assaig).
En definitiva, una millora per al Consell Comarcal que permetrà millorar més encara l’atenció al ciutadà.

També et pot interessar

Comentaris