L’Arboç presenta un pla per definir la vila amb l’horitzó posat al 2030

Presentació del pla a càrrec dels regidors arbocencs Adrià Molina i Alfons Ribas (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
01/12/2021 - 11:00h

L’Ajuntament hi aportarà inicialment un milió d’euros, que podran ser ampliats amb subvencions alientes i els fons Next Generation

L’Ajuntament de l’Arboç ha presentat el Pla Horitzó Arbocenc 2030 (PHA2030), un projecte estratègic amb la mirada posada al final d’aquesta dècada i que servirà per planificar els eixos i actuacions de l’Ajuntament de l’Arboç per posar les bases i preparar el municipi per fer front als reptes de futur en tots aquells àmbits importants per garantir la qualitat de vida de les persones.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de l’Arboç, Alfons Ribas, i el regidor d’Hisenda i Noves Tecnologies i Habitatge, Adrià Molina, han anunciat que es tracta d’un pla estratègic global que abarcarà totes les àrees de l’administració local, serà transversal i també apolític amb l’objectiu que es tirin endavant hi hagi qui hi hagi al govern i la resta del ple de l’Ajuntament arbocenc.

Participació ciutadana
Tal i com ha explicat Alfons Ribas, es vol comptar amb tots els actors polítics i socials del municipi, a més dels ciutadans. Per això es farà a través d’un procés de participació ciutadana, per a la qual es crearà una taula de ciutadania amb reunions propositives, i també hi haurà la creació d’una altra taula estratègica de desenvolupament amb els actors socials i polítics per trobar les solucions adequades i amb més quòrum.

A més, es crearà una tercera taula tècnica, en aquest cas d’assessorament amb tècnics i col·laboradors de l’Ajuntament de l’Arboç per a poder realitzar les propostes sorgides.

Alfons Ribas ha fet una fotografia del moment actual de l’Arboç i les polítiques municipals que ja s’han anat duent a terme en els darrers 10 anys, que han eixugat gran part del dèficit de 9 milions d’euros de la corporació municipal i que han fet evolucionar la vila després de la crisi econòmica, situant la vila com “una de les més actives i dinàmiques tant cultural com esportiva, turística i comercialment”.

Dotació d’un milió d’euros ampliable
Adrià Molina ha explicat de la seva banda que el PHA2030 comptarà amb una dotació econòmica inicial d’un milió d’euros, aportats per l’Ajuntament de l’Arboç a través del seu romanent i la qual es podrà ampliar amb les subvencions i aportacions d’altres administracions i dels fons europeus Next Generation per a la reactivació econòmica post-pandèmia.

Aquest pla s’iniciarà amb la taula de la ciutadania a partir del mes de gener que ve i des de l’Ajuntament de l’Arboç es fa una crida a la participació de tothom.

Es pot trobar més informació a la pàgina web: https://horitzoarbocenc2030.cat/.

També et pot interessar

Comentaris