Nou sistema per evitar inundacions a la platja de Sant Salvador

La regidora de Platges del Vendrell, Bárbara Peris, davant les comportes per a l’evacuació d’aigua instal·lades a la platja de Sant Salvador.
30/11/2021 - 18:45h

La regidora de Platges del Vendrell apunta que tres comportes poden evitar el retorn de l’aigua evacuada

La regidora de Platges de l’Ajuntament del Vendrell, Bárbara Peris, va presentar aquest dilluns la solució que diversos enginyers en contacte amb el consistori han trobat per intentar resoldre els problemes d’inundacions de la plaça de Sant Salvador en dies de forts aiguats i, sobretot, quan hi ha temporals marítims a la zona.

En aquest tipus de jornades de mal temps, la popularment coneguda com a Plaça de les Palmeres queda absolutament inundada, així com el tram de l’avinguda Palfuriana i altres carrers dels voltants, com poden ser el Tobies i el carrer Llobregat.

Sistema de comportes
Segons va explicar i mostrar in situ la mateixa regidora, a l’indret que evacua l’aigua acumulada a la zona de l’avinguda i de la plaça, mitjançant un col·lector de pluvials, s’hi han instal·lat tres petites comportes que deixen sortir l’aigua en direcció al dipòsit i el mar, però que fan de tapadora perquè no retorni en cas que sigui bombejada pel sistema de bombeig de davant la plaça de Sant Salvador, ensorrat uns 5 metres de fondària a la sorra de la platja.

Arran de les pluges de la setmana passada s’ha comprovat que funciona, si bé ara manca comprovar si també serà operatiu en dies de fort onatge i, per tant, quan la pressió del mar pot ser més gran que la capacitat de desguaç de l’aigua entollada.

Bárbara Peris va recordar que el dipòsit d’evacuació d’aigües pluvials de Sant Salvador mai no ha funcionat correctament des que va ser construït, fa una dotzena d’anys, i que tot just funcionen 3 de les 5 bombes d’evacuació de l’aigua acumulada.

Amb tot, no pot assegurar si hi ha ‘vicis ocults’ que taponessin des de la construcció del dipòsit les sortides d’evacuació -com ha assegurat en diverses ocasions l’oposició municipal-.

“Demano perdó als veïns perquè fins ara no s’ha resolt el problema d’inundacions, però hi ha coses que semblen senzilles i no ho són”, va voler remarcar la regidora de Platges.

Bárbara Peris va concloure que la setmana passada, quan es va posar en funcionament el sistema per mirar si funcionen les noves comportes “la part alta de la plaça es va buidar en 5 minuts i la més baixa, en 10; i no s’acumulava aigua dins dels embornals”.

També et pot interessar

Comentaris