Robert Bosch ultima amb GCR Group la venda de la fàbrica de Castellet i la Gornal

Entrada a la planta de Robert Bosch que ha tancat a Castellet i la Gornal (Foto: ACN)
30/11/2021 - 16:14h

La firma de reciclatge de plàstics ofereix feina inicialment a 60 dels 190 treballadors que queden a la planta

L’empresa Robert Bosch ha tancat un preacord amb GCR Group per vendre la fàbrica de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Segons ha pogut saber l’ACN, la companyia dedicada al reciclatge de plàstics, instaurada a la Bisbal del Penedès, vol ampliar la seva activitat reindustrialitzant els 40.000 m2 de Bosch amb previsió d’expandir-se també al futur polígon adjacent Sant Marçal-Can Vies -pendent d’urbanitzar-.

La intenció de GCR seria contractar inicialment 60 dels 190 treballadors que encara quedaven a Castellet, si bé durant els propers anys es podrien arribar a superar el centenar de contractes. Fonts sindicals apunten que 160 empleats podrien optar al procés de selecció, mentre la resta es prejubilarien.

Aquest dimarts acaba el termini per la venda de la fàbrica de Castellet. Com que de moment hi ha un pre acord però no s’ha signat fermament el traspàs de les instal·lacions, tots els treballadors han estat acomiadats i indemnitzats.

Fonts de Robert Bosch i del comitè d’empresa assenyalen que queden pendents qüestions tècniques i administratives abans de signar definitivament la compra-venda amb GCR, empresa referent en el sector de reciclatge del plàstic. La companyia disposa d’una planta a la Bisbal del Penedès i una altra a Barberà del Vallès.

Segons han concretat fonts sindicals, la proposta de GCR Group és oferir feina a 60 ex treballadors de Bosch, tot i que els plans de la companyia inclouen expandir-se al futur polígon que s’ha de desenvolupar prop de la fàbrica de Castellet i arribar a contractar un total de 120 persones. Mentrestant, els que quedin fora del procés de selecció es podran acollir al pla de formació i ajudes públiques FEAG, finançat amb fons europeus. Aquests detalls els va exposar ahir el comitè d’empresa a l’assemblea de treballadors.

Els representants dels treballadors han valorat positivament el pre acord amb GCR Group “tot i que a nivell de contractació no sigui l’objectiu marcat”.

“És una bona notícia per a l’Alt Penedès, ja que l’empresa té una trajectòria ascendent, amb un gran potencial de futur”, han assegurat des del comitè d’empresa, que veu “menys traumàtic” l’impacte del tancament de Bosch en una comarca ja castigada per la marxa d’altres indústries.

Bosch, la fi d’una fàbrica puntal al Penedès

Els 190 treballadors que hi havia contractats fins aquest 30 de novembre resta molt lluny del moment de màxim esplendor de Robert Bosch a Castellet, quan el 2006 havia arribat a donar feina a 1.200 persones, sent un puntal de la indústria penedesenca.

Després de diversos EROs al llarg dels anys, la tardor del 2020 la companyia va anunciar que tancava aquesta fàbrica de components d’automoció i acomiadava més de 300 persones. Des d’aleshores, hi ha hagut diverses sortides voluntàries fins que han quedat 190 empleats, amb una mitjana d’edat de 45 anys i, en molts casos, més de dues dècades d’antiguitat a la planta.

Juny del 2022, tancament de Bosch a Lliçà d’Amunt

D’altra banda, el 30 de juny del 2022 està previst que Robert Bosch tanqui la fàbrica de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). La companyia va anunciar a principis d’aquest any que traslladava la producció a Polònia, deixant al carrer 336 treballadors.

Segons l’acord signat entre la direcció i el comitè d’empresa, es va pactar la sortida voluntària de mig centenar d’empleats durant l’estiu, mentre abans que acabi l’any es preveu un segon bloc d’acomiadaments pactats. L’entesa també incloïa el compromís de Bosch de no fer acomiadaments forçosos fins la data de tancament, mentre es treballava per la reindustrialització de la fàbrica.

També et pot interessar

Comentaris