Campanya al Vendrell per rebatre les ‘fake news’ que legitimen el discurs masclista

Presentació de la campanya a l’Auditori del Tívoli del Vendrell.
Avatar
23/11/2021 - 16:51h

La iniciativa de l’Ajuntament s’emmarca en els actes del 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dimarts una campanya emmarcada en els actes del 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista. 

Sota el títol de ‘Les fake news són masclisme’, la campanya té com a objectiu fer pedagogia i sensibilitzar per tal de prevenir la violència masclista i alhora contradir, en base a xifres i dades reals, els discursos d’odi que es difonen sovint des de l’esfera pública.


La campanya està organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ en col·laboració amb els diferents grups municipals del consistori vendrellenc. En paraules del regidor de l’àrea, Christian Soriano, “moltes vegades, des de les administracions i institucions ens centrem en les fases de la detecció i d’actuació davant les violències masclistes, però no posem tant el focus en la necessitat de prevenir-les. I això és el que volem fer amb aquesta iniciativa”.

La campanya presenta un conjunt de 8 falsos missatges i els rebat aportant xifres reals, que es presenten en un format atractiu, pensat perquè arribi al públic en general, però especialment, al jovent del municipi.

A banda de fer-ne difusió a través de les xarxes socials, la campanya es visualitzarà properament a través de cartells, banderoles i fulletons repartits en diferents zones del municipi.

En la presentació de la campanya, Salima El Youssoufi, del grup municipal de Som Poble-Esquerra Republicana de Catalunya, ha felicitat i ha agraït al govern el fet que hagi fet partícip als diferents grups municipals “ja que l’eradicació de la violència masclista és obligació de tots i totes”. 

El Youssoufi també ha valorat positivament l’objectiu de la campanya de visibilitzar la violència masclista ja que les fake news són una manera de negar-la o minimitzar-la”.

De la seva banda, les regidores del govern vendrellenc Mari Luz Ramírez i Bàrbara Peris han defensat la necessitat que les administracions apostin per l’educació, la pedagogia i la informació veraç per desmuntar prejudicis i falsos arguments que es difonen des de molts àmbits de la societat.

També et pot interessar

Comentaris