L’Ajuntament de Calafell licitarà obres per 3,4 milions d’euros

La zona del Baixador de Segur de Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
22/11/2021 - 09:57h

Es tracta de carrers pendents al centre de Segur i la construcció d’un centre cívic a Valldemar i un nou accés a vianants a la Ciutadella

L’Ajuntament de Calafell treurà a licitació en els propers dies un paquet d’obres per import de 3,4 milions d’euros. Són tres projectes: dos d’ells de renovació de carrers i millora viària i el tercer, de creació d’espais cívics i culturals.

Una d’aquestes obres per licitar és la primera fase del projecte de millora dels carrers del centre de Segur, entre la via del tren i la carretera C-31. Aquesta primera fase inclou el carrer Baixador, entre el carrer Pisuerga i la plaça Lola Boronat, i el passatge Baixador.

L’import d’aquesta actuació serà d’1,4 milions d’euros. Quan acabi hi ha haurà una segona fase d’un import equivalent, que inclourà el carrer Emigdio Rodríguez Pita (fins al carrer Pisuerga), el carrer Segura i el carrer Xúquer.

Segons ha informat l’Ajuntament de Calafell, una segona obra pendent de licitar serà la construcció del nou centre cívic de Valldemar, Montmar i Brises.

L’import de l’obra serà en aquest cas d’1,3 milions d’euros. L’equipament s’aixecarà a un solar municipal del carrer Molina. L’edifici ocuparà una superfície d’uns 400 metres quadrats edificats, en una sola planta. Hi haurà un bar, per donar vida cada dia a l’espai, i dues sales per a activitats: una de gran, polivalent; i una de més petita, pensada més aviat per fer reunions. A més, hi haurà uns vestidors i dutxes, ja que a l’exterior es farà una pista poliesportiva de l’estil dels Cruyff Courts.

Finalment, és prevista la construcció d’un nou accès de vianants a la Ciutadella Ibèrica. L’import de la licitació és en aquest cas de 700.000 euros. Serà un accés més planer i segur que, en el futur, s’integrarà en la conversió de la C-31 en una via urbana. L’obra es finança amb una aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que es tracta “d’actuacions molt importants, tant pel seu cost econòmic com per la seva repercussió i impacte”. Ferré afegeix “acabar el centre de Segur i fer un centre cívic a la part més alta del municipi són reivindicacions històriques dels respectius veïnats, que ara quedaran satisfetes”.

De la seva banda, “la millora de l’accés a la Ciutadella és molt necessària, ja que l’actual forma d’anar-hi a peu no és l’òptima. Però és més, farem una obra amb visió de futur, ja que més endavant podrà integrar-se en el nou vial que reclamem a la Generalitat per a aquest tram de l’actual C-31”, conclou l’alcalde calafellenc.

També et pot interessar

Comentaris