Jaume Casañas deixa el PDeCAT i lidera la creació d’un nou partit d’àmbit penedesenc

Jaume Casañas ha estat president del PDeCAT a la vegueria del Penedès entre el 2016 i aquest mes d’octubre passat.
18/11/2021 - 21:00h

Al president del partit nacionalista a la vegueria del Penedès des del 2016 l’acompanyaran en el projecte altres alcaldes del territori

L’alcalde de Cunit i des del 2016 president del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a la vegueria del Penedès, Jaume Casañas, ha anunciat públicament que ha abandonat aquesta formació política i que té la intenció de crear-ne una de nova.

Més concretament i segons ha explicat ara, Casañas va informar el PDeCAT de la seva decisió ja fa tres setmanes, però que ja l’havia pres un cop celebrades les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el 14 de febrer d’aquest mateix any.

Casañas ha explicat que el motiu no va ser el mal resultat electoral del partit nacionalista, que no va obtenir cap escó a la cambra catalana: “El que va passar és que ja estava fent d’interí en la federació i em volia centrar al 100% en el municipi de Cunit i la comarca del Baix Penedès, que necessita un altaveu”.

Precisament, Jaume Casañas es queixa del poc cas polític que, segons apunta, rep la comarca penedesenca de part dels partits polítics tradicionals i les institucions nacionals i estatals.

Recordem que, en tant que vicepresident del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Casañas encapçala l’oposició política al territori, per exemple, en la crítica a una minsa dotació pressupostària i en recursos humans i materials a la comarca per part de la Generalitat que, de moment, es preveu de cara al proper any 2022.

El nou projecte polític
Jaume Casañas ha explicat que està pensant en la creació d’un “nou partit d’àmbit regional de la vegueria”. “Ja n’estem parlant amb diversos alcaldes per fer-lo”, ha dit.

De fet, Casañas apunta que ja s’han començat a afegir a la iniciativa altres membres del PDeCAT al Penedès, com és el cas de l’alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, al Baix Penedès; i tres dirigents de la comarca de l’Alt Penedès: Sergi Vallès, alcalde de Torrelles de Foix i president de la Mancomunitat Penedès-Garraf; Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí i president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; i Pere Pons, alcalde de Subirats i diputat provincial a l’àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa als possibles terminis per crear el nou partit, pel qual Jaume Casañas pensa en una proposta semblant a projectes com els de “Teruel existe” o la representació dels territoris menys poblats, seria de cara a final d’aquest any o el primer trimestre del 2022.

“Potser fem un “Impulsem el Penedès” en coalició amb qui cregui convenient afegir-s’hi per comptabilitzar vots de cara als consells comarcals i les diputacions”, ha conclòs Casañas, líder precisament del partit municipalista Impulsem Cunit que governa en aquesta població amb el PSC i el qual continuarà presentant-se amb les mateixes sigles a les eleccions municipals del 2023.

D’altra banda, Casañas, que va ser regidor de CiU quan va accedir al consistori cunitenc el 2011, ha negat les informacions periodístiques que apuntaven que tenia la intenció d’afiliar-se a Junts per Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris