La Granada aprova per unanimitat la nova ordenança de civisme

Les conductes incíviques seran sancionades a partir d’ara | 3d8
18/11/2021 - 11:00h

Els últims anys han augmentat de forma general les actituds incíviques i a partir d’ara ja es podran sancionar

La Granada, per fi, disposarà d’una ordenança de civisme i convivència ciutadana. El darrer ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques del consistori les bases d’aquesta nova normativa de caràcter municipal, que sancionarà tota mena de conductes incíviques, com ara els desperfectes al mobiliari urbà, els abocaments il·legals als contenidors del poble, es regularan els horaris permesos per fer activitats, la neteja de la via pública, etc.

Al llarg dels darrers anys han augmentat de forma general les actituds incíviques, i la Granada no n’ha estat aliena. Per aquest motiu, l’equip de govern, amb la col·laboració de tots els grups polítics del consistori, ha estat treballant en aquest text normatiu, que permet regular i sancionar totes aquestes activitats que tant perjudiquen la qualitat de vida dels veïns i veïnes del poble.

L’objectiu d’aquesta ordenança, tanmateix, no és el de sancionar sinó el d’acabar amb l’incivisme que pateix la població. Es pretén que aquesta normativa tingui un efecte dissuasiu i pel que fa a les conductes incíviques i que es pugui posar solució a un problema que la Granada pateix des de ja fa una colla d’anys.

Altres aspectes regulats en l’ordenança són tan bàsics com la prohibició de qualsevol conducta de menyspreu a la dignitat de les persones, així com tot comportament discriminatori, sigui de contingut xenòfob, racista, sexista, homòfob o contrari a la igualtat de gènere, o de qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

La prohibició de fer pintades, els escrits, les rascades i els gravats sobre qualsevol façana o tanca visibles des de la via pública. La prohibició de consum de begudes alcohòliques i drogues a la via pública. La prohibició de qualsevol comportament que suposi un mal ús o que generi embrutar o danyar la via pública i els seus elements estructurals.

Tots els ciutadans que observin conductes incíviques penades per aquesta nova ordenança es podran adreçar a l’Ajuntament, sigui de forma presencial o de forma electrònica per denunciar aquestes actuacions. En cas que s’observi una infracció de la normativa, l’Ajuntament podrà actuar i imposar la sanció corresponent. Amb aquesta nova normativa, la Granada entra al grup de municipis que ja disposen d’una ordenança de civisme.

També et pot interessar

Comentaris