La sala dels Trinitaris presenta una exposició d’Isa Sanz amb motiu del 25N

El treball d’Isa Sanz transmet i impacte a parts iguals | 3d8
16/11/2021 - 18:00h

“Sangro, pero no muero” és un treball fotogràfic i de vídeo que explora la menstruació i els seus vincles amb la creació artística

Aquest divendres, a les 19h, la Sala dels Trinitaris obrirà portes amb la proposta expositiva “Sangro, pero no muero”, de l’artista Isa Sanz. Aquest projecte forma part dels actes que el Servei de Cultura i el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca han programat entorn del 25N-Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Sangro, pero no muero és un treball fotogràfic i de vídeo que explora el tema de la menstruació i els seus vincles amb la creació artística. 14 fotografies de gran format i dues peces audiovisuals de l’artista Isa Sanz que posen de manifest el poder i la força creativa de les dones lligat al poder i la força del cicle menstrual. Sanz explora artísticament el seu lloc en el món, com a dona, com a ser humà. Interessada en el cos, en el nu, en allò impermeable, en l’amor, la comunió entre el cos i l’intangible, en el ritual, en la dona, en l’home, en la unitat que hi ha darrera la dualitat, en l’infinit fora i dins nostre, en la connexió amb la Terra que ens sosté.

Artista i curadora de Valladolid i resident a Eivissa des de l’any 2010, Isa Sanz s’ha format acadèmicament entre Espanya i Anglaterra. Els formats de la seva obra són expositius a través de fotografies i videoart o bé en format vivencial utilitzant la performance.

El seu treball transmet i impacta a parts iguals. La seva mirada crítica és política, detallista, contundent sense oblidar-se de plantejar les seves propostes des de la bellesa i l’elegància. Transmet sense artificis paisatges construïts sobre temàtiques tan diverses com el fet de menstruar, la força indomable del femení, els rols de gènere.

Durant l’any 2020 va veure la llum un projecte d’iniciativa pròpia a l’illa d’Eivissa, el Festival Internacional de Performances Art “Territori”.
L’acte inaugural comptarà amb una presentació a càrrec de la mateixa artista. Està prevista també la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo.

El dissabte dia 11 de desembre, a les 19h, la historiadora de l’art Marta Mantecón mantindrà un conversa amb Isa Sanz i tot seguit tindrà lloc una visita comenta a l’exposició.
Sangro, pero no muero es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al 30 de desembre de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

També et pot interessar

Comentaris