Engeguen una campanya per promocionar la poma de Pontons

15/11/2021 - 22:18h

La campanya que durarà 30 dies és una iniciativa de l’Ajuntament de Pontons i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès

L’Ajuntament de Pontons i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del programa “Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona,  i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del SOC, a través del Servei de Proximitat de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal, han posat en marxa aquesta campanya que finalitzarà el 12 de desembre.

S’han adherit a la campanya 17 empreses del municipi: Josep Gol Llenas i Joan Domènech Roig (productors de poma); Bar Xaloc, Casa Xamós, El Papà, Els Caçadors i Centre Cívic (restaurants); Ca l’Antònia, Queviures Chus i Estanc de Pontons (comerços) i Casa Rural El Planot, Hotel Rural El Molí de Pontons, La Casa del Molí, Masia Can Pavet, Masia Petronilla, Masia Sapera i Masia Spa Can Pascol (allotjaments rurals).

Fins al 12 de desembre, els allotjaments rurals i els comerços de Pontons lliuraran vals de descompte d’un euro als seus clients, que els podran descomptar en els restaurants del municipi si demanen un plat que tingui com a ingredient la poma de Pontons.

A la presentació de la campanya de promoció de la Poma de Pontons, que es va fer divendres 12 de novembre a la seu del Consell Comarcal, hi van assistir la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz; l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus; el productor Joan Domènech i la copropietària del restaurant El Papà i de l’allotjament Hotel Rural El Molí de Pontons, M. Carme Holgado.

Cristina de la Cruz va explicar que la Roqueta és la més destacada d’entre les varietats de Poma de Pontons: “és una varietat autòctona que es caracteritza per ser de mida petita, cruixent i amb un gust un pèl àcid. És una poma molt preuada pels restauradors per les seves qualitats culinàries i té el valor afegit de ser un producte km 0”.

Josep Tutusaus va dir que “el municipi ha reduït la seva producció en els darrers anys perquè els camps de fruiters han estat substituïts per vinyes i per la jubilació d’alguns productors. Amb la campanya de promoció, l’Ajuntament vol incrementar el consum i la demanda de pomes de Pontons, alhora que es dona a conèixer el municipi i la seva oferta turística”.

Joan Domènech, productor de Poma de Pontons, va afirmar que “els gustos dels compradors han canviat, però la venda mai no s’ha aturat”.

M. Carme Holgado va dir que “al restaurant El Papà de Pontons sempre hem fet servir la varietat Roqueta per fer la cuina tradicional d’hivern, amb plats com el garrinet amb poma, el bacallà amb mel i all i oli de poma o la mousse de poma”.

També et pot interessar

Comentaris