Èxit de l’Escolania de Montserrat a Santa Maria de la Geltrú

12/11/2021 - 18:00h

L’actuació era benèfica per la restauració del magnífic retaule i millores a l’església vilanovina

El passat 5 de novembre, l‘Escolania de Montserrat va omplir el doble concert benèfic a l’Església Santa Maria de la Geltrú, una actuació organitzada per la Fundació Pinnae amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i en benefici de l’Associació AMICRET.
L’Escolania sempre mostra el seu acurat treball i alt nivell en les seves actuacions per això ambdós concerts van esgotar totes les entrades pocs dies després d’iniciar la seva venda. Unes 500 persones van poder veure i escoltar un dels cors musicals de més renom mundial repartits ens dues sessions; la primera a les 19h30 i la segona a les 21h15 separades per una pausa.

L’actuació, benèfica per la restauració del magnífic retaule i millores a l’església, demanava un donatiu de 15 euros a favor d’AMICRET, entitat que vetlla per aquest patrimoni cultural tan preuat al municipi.
Doble concert extraordinari de l’Escolania de Montserrat sota la direcció de Llorenç Castelló i acompanyats al piano per Mercè Sanchis, que va oferir un programa amb obres de cant gregorià, P. Anselm Viola, P. Àngel Rodamilans, F. Schubert, B. Vivancos i Albert Guinovart.

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix en el Monestir benedictí i Santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc tan singular. Al llarg dels segles, han sorgit compositors i intèrprets remarcables de l’anomenada Escola Musical Montserratina i és considerat un dels cors musicals més importants a tot el món.

Durant els darrers anys, l’Escolania de Montserrat ha cantat en diversos punts del territori català gràcies a la Fundació Pinnae i el conveni que manté amb l’Abadia de Montserrat. En aquesta ocasió, la Fundació Pinnae, l’Escolania de Montserrat i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han donat l’oportunitat a tothom de gaudir de la música en directe i de col·laborar en una acció social. Un cop més cultura i solidaritat van de la mà i reforcen el compromís de la Fundació Pinnae en la promoció d’accions per preservar i promocionar la cultura del nostre territori.

També et pot interessar

Comentaris