Sant Martí Sarroca congela els impostos per a l’exercici del 2022

09/11/2021 - 11:46h

La proposta va ser aprovada per l’Equip de Govern que formen Foment Martinenc, ERC i CUP. Junts hi va votar en contra i Movem-PSC es va abstenir

Durant el Ple Municipal Extraordinari del passat 3 de novembre, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va aprovar modificar algunes ordenances fiscals per a l’any 2022, unes modificacions de caràcter tècnic i de simplificació, que en cap cas suposaran un increment de la pressió fiscal, sinó que fins i tot incorporaran noves bonificacions de taxes. Per tant, de cara al proper any, Sant Martí Sarroca congela els impostos locals. La proposta va ser aprovada pels tres grups que formen l’Equip de Govern (Foment Martinenc, ERC i CUP). Junts x Sant Martí hi va votar en contra, perquè consideren que no n’hi ha prou amb la congelació i que caldria una rebaixa fiscal generalitzada. Movem Sant Martí s’hi va abstenir com a queixa per no haver treballat la modificació de les ordenances amb els partits de l’oposició.

Un altre punt de discrepància va ser l’aprovació d’una ordenança nova que regula el preu públic per la prestació del servei d’atenció domiciliària. Els dos grups de l’oposició van considerar que no era necessari. El Regidor d’Hisenda, Acció Social i Salut, Joan Olivella, va defensar l’ordenança, per regular no tant qui haurà de pagar el servei, sinó qui no l’haurà de pagar.
Per contra, els dos darrers punts de l’ordre del dia sí van ser aprovats per unanimitat: incoar procediment per esmenar deficiències detectades a l’obra de l’edifici de la Biblioteca Municipal i sol·licitar una subvenció per a inversió de projectes singulars locals d’energia neta.

Aquest Ple va ser el primer des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 que tornava a ser presencial, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Va ser retransmès en directe per l’emissora local Sarroca Ràdio i es pot tornar a escoltar a la secció de programes a la carta de la web municipal.

També et pot interessar

Comentaris