L’Hospital de Vilafranca tindrà una planta per a diàlisi l’any que ve

Espai on s’habilitarà la nova zona d’ampliació de l’Hospital de Vilafranca
04/11/2021 - 18:38h

El canvi implica que els pacients de l’Alt Penedès no hauran de desplaçar-se a Vilanova tres dies per setmana durant anys

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf ha arribat a un principi d’acord amb el Departament de Salut de la Generalitat per remodelar les instaŀlacions i ampliar els seus hospitals en els propers anys.

Des del centre reconeixen que són uns treballs que ja s’haurien d’haver fet, però que per determinades circumstàncies no ha estat fins ara que s’han començat a projectar.

Concretament, l’Hospital de Vilafranca edificarà en una zona posterior de 1.250 m2, a tocar de les habitacions, una àrea per encabir –a la planta baixa– la Unitat de Diàlisi amb 30 places, de manera que als pacients de l’Alt Penedès no els caldrà haver d’anar a Vilanova tres cops per setmana durant anys per fer la diàlisi.

A la planta superior d’aquest mateix edifici s’instaŀlaran aules, sales de treball i despatxos per a la formació en medicina, complint l’acord amb la Universitat de Barcelona per fer part de la formació de personal mèdic dins el pla de retenir talent als hospitals del Consorci.

Al mateix temps, a l’Hospital de Vilafranca es preveu posar-hi una Unitat de Semicrítics amb tres llits. El cost total d’aquesta ampliació, amb IVA i material, superarà els vuit milions d’euros, i la previsió és que durant l’any vinent es faci el projecte executiu i es puguin començar les obres.

L’hospital no creixerà en habitacions, ja que es considera que les 120 que té són suficients per a les necessitats de la comarca. De manera habitual, fins ara se n’utilitzen 100. Tampoc creixerà en quiròfans ni consultes perquè ja es van ampliar fa deu anys.

Jordi Cuyàs, president del Consorci, ha remarcat que aquest acord amb la Generalitat és possible tenint en compte els fons extraordinaris que hi haurà en els anys vinents i en el fet que el Consorci agrupi 3 hospitals en xarxa, cosa que fa que es pugui relacionar amb la Generalitat en un bon nivell i disposar d’un seguit d’equipaments que d’altra manera seria impossible tenir.

També et pot interessar

Comentaris