Renfe inicia les obres de millora de l’estació de Vilafranca

29/10/2021 - 12:00h

La construcció de rampes d’accés al vestíbul i la renovació dels ascensors permetran que l’estació sigui 100% accessible

Renfe ha començat aquesta setmana les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vilafranca, en unes actuacions que suposen una inversió de 2.751.878 euros i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 15 mesos des de l’inici de les actuacions, que ha estat aquesta setmana.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible. Així, hi haurà una renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·l i també la nova construcció de rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació.

També es farà una prolongació del vestíbul i nova zona d’atenció al viatger i l’adequació a normativa PMR dels lavabos . A banda, també es farà una nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes i l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes, a banda de nous encaminaments al vestíbul i andanes i millores en els sistemes d’informació

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030
Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris