L’Ajuntament de Calafell manté congelats els impostos i taxes per 5è any

25/10/2021 - 18:19h

Assegura que l’estalvi de costos de la municipalització de serveis permet mantenir l’equilibri entre despeses i ingressos

L’Ajuntament de Calafell aplicarà en el proper exercici fiscal del 2022 els mateixos impostos i taxes que aquest 2021. De fet, serà el cinquè any consecutiu de congelació de les ordenances fiscals. Una congelació que continuarà en propers exercicis, segons ha anunciat l’alcalde, Ramon Ferré.

Ferré ha explicat que la municipalització de serveis genera uns estalvis claus per no haver d’incrementar la pressió fiscal. “Les despeses creixen d’any en any, perquè puja el preu de les coses, per l’IPC, les revisions de contractes… Però els ingressos o són els mateixos o baixen per la situació i s’ha de buscar un equilibri”, diu. I afegeix: “Haver donat múscul a l’empresa municipal CEMSSA ha estat decisiu per contenir la despesa i evitar haver d’augmentar els impostos”.

I tot això, remarca l’alcalde calafellenc, sense oblidar que l’any 2016 l’Impost de Béns Immobles (IBI) va baixar un 10%, complint una promesa de les eleccions de l’any anterior, i que va significar posar a disposició dels contribuents més de 2 milions d’euros, que perdia en ingressos l’Ajuntament de Calafell.

Des de l’Ajuntament calafellenc també es recorda que, l’any 2015, CEMSSA tenia 400.000 euros de pressupost, 20 treballadors i gestionava 3 serveis. Actualment, compta amb 7 milions d’euros, 230 treballadors i 11 serveis. Serveis que continuaran ampliant-se en el futur.

En la darrera sessió plenària, celebrada dijous passat, 21 d’octubre, l’Ajuntament de Calafell va aprovar introduir alguns retocs de funcionament intern a les ordenances fiscals, una part per adaptar alguns dels seus paràgrafs a novetats normatives i altres per millor els sistemes de comprovació fiscal. Però no es va tocar cap import o percentatge dels impostos pròpiament dits.

També et pot interessar

Comentaris