El grup Criatures guanya la VII edició del Premi Rosa Florido

22/10/2021 - 23:05h

El certamen va néixer al 2012 amb la voluntat de fomentar la creació literària i teatral

El grup teatral guanyador de la darrera VII edició del Premi Rosa Florido, es va fer públic el passat 8 d’octubre en el marc del Festival Escena Penedès, i que va recaure en el grup teatral penedesenc Criatures, amb l’obra de creació pròpia “La revolució de les gallines”.

El premi Rosa Florido va néixer al 2012 amb la voluntat de fomentar la creació literària i teatral, i ho feia sota el nom de Rosa Florido, una de les impulsores de l’escola de teatre del Casal, l’EFIT. Al 2018 la proposta es va transformar i des de llavors, cada any es convoca una nova edició focalitzada en obres teatrals inèdites i de creació pròpia, de grups amateurs de teatre i escoles de teatre federats al nostre país.

L’any passat l’organització va haver d’alterar els horaris i calendari d’aquesta VII edició del premi, ja que, com en moltes altres activitats, la pandèmia també va afectar a la seva dinàmica. Per aquest motiu, els guanyadors d’aquesta darrera edició van ser proclamats en el marc de l‘acte d’obertura del Festival Escena Penedès 2021, tot i que s’hagués hagut de representar l’obra guanyadora al festival del 2020.

Nova convocatòria

En el marc d’aquesta mateixa edició del festival, es va convocar la vuitena edició del Premi Rosa Florido, que s’espera que pugui mantenir el seu calendari habitual sense alteracions i que obre les seves inscripcions fins al 31 de març de 2022.

El Casal de Vilafranca i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya són les entitats coordinadores d’aquesta nova edició del premi, que permetrà a la formació teatral o escola de teatre guanyadora, obtenir 500€ i la possibilitat de representar l’obra al Casal Societat La Principal en el marc del Festival Escena Penedès 2022, previst per als mesos de setembre o octubre de l’any vinent.

Al premi s’hi poden presentar treballs de creació pròpia que hagin estat representats davant de públic entre el dia 1 de gener de 2021 i el 31 de març de 2022, i cal disposar d’un enregistrament audiovisual de l’obra, perquè el jurat pugui valorar la proposta en tots els seus termes.

Les bases del concurs estan publicades al web del Casal de Vilafranca a l’adreça www.casal.org. Des d’ara i fins al 31 de març, queda obert el període d’inscripció per a totes aquelles formacions interessades.

També et pot interessar

Comentaris