Pel Vendrell Primàries reclama excloure els assetjadors sexuals d’una defensa amb fons públics

El regidor de Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat, durant la roda de premsa d’aquest dimarts.
19/10/2021 - 12:34h

Una assegurança contractada per l’Ajuntament preveu la defensa de personal públic en cas d’assetjar sexualment o fer ‘mobbing’

El regidor del grup municipal Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat, ha presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa una moció que portarà al proper ple de l’Ajuntament, previst per a dilluns que ve, perquè s’aprovi l’eliminació d’un epígraf en l’assegurança de responsabilitat de càrrecs electes i de personal de l’administració pública vendrellenca que preveu que l’empresa asseguradora, Ferrer & Ojeda, defensi legalment aquests càrrecs i treballadors que poguessin ser presumptes autors d’un cas d’assetjament sexual o moral a la feina, el que es coneix com a ‘mobbing’.

Llasat s’ha mostrat molt sorprès i crític amb el fet que, donat el cas, des de l’Ajuntament del Vendrell s’abonessin els costos de defensa d’un suposat autor o autora d’assetjament sexual.

“No protegim les víctimes, sinó els agressors”, s’ha queixat el regidor de Primàries, que ha volgut remarcar la declaració per part del govern del Vendrell com una “ciutat feminista”.

“Ningú no pot al·legar desconeixement del que va aprovar el govern”, diu Llasat en referència a un suposat desconeixement de la clàusula o epígraf que permetria l’esmentada asseguradora defensar jurídicament un treballador públic autor d’un cas de maltractament sexual o ‘mobbing’ amb les despeses a càrrec de l’administració pública.

Josep Maria Llasat ha explicat que el polèmic redactat s’inclou en l’assegurança de responsabilitat de càrrecs electes i personal de l’Ajuntament del Vendrell i que, el 18 de febrer d’aquest 2021, es feia extensiu la possibilitat d’incorporar-ne com a beneficiària l’empresa Prosceni El Vendrell, SLM, la que gestiona la programació i gestió, per exemple, del Teatre Àngel Guimerà (TÀG) i l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell.

La moció que Pel Vendrell Primàries porta al proper ple vendrellenc demana que “s’exclogui els assetjadors sexuals de l’assegurança” contractada per l’administració. “Donat el cas, que els assetjadors es busquin la vida i es paguin la seva defensa”, ha reblat Josep Maria Llasat.

Consulta de Prosceni

Atès que al Consell d’Administració de Prosceni hi havia disparitat en la interpretació d’aquell article per part dels consellers i conselleres, en el sentit de si la defensa legal seria per l’assetjador o la víctima d’un assetjament sexual -la qual cosa va motivar l’ajornament de l’aprovació-, des de l’empresa asseguradora es va respondre a una pregunta formulada des de l’empresa pública vendrellenca que “es dona defensa a la persona acusada del presumpte delicte (d’assetjament sexual o ‘mobbing’) del que se l’acusa”. Tot plegat, “en aplicació del dret de defensa (altrament no seria una defensa sinó una reclamació”, es diu des de l’asseguradora.

L’assegurança contractada és per a un any, prorrogable de manera automàtica sinó es cancel·la amb una comunicació de cancel·lació amb un mínim d’un mes d’anterioritat al venciment.

També et pot interessar

Comentaris