Actuació de l’Ajuntament de Calafell per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges

Imatge d’arxiu d’una actuació contra un immoble okupat a Calafell (Foto: Ajuntament)
18/10/2021 - 12:42h

El consistori es coordinarà amb les companyies elèctriques per fer talls d’aigua i llum simultanis

L’Ajuntament de Calafell ha fet públic aquest dilluns que es coordinarà amb les companyies elèctrìques per fer a la vegada talls d’aigua i llum a habitatges amb okupació conflictiva. Aquesta mesura augmentarà la contundència de la pressió que es fa als okupes conflictius, amb una eina que els dificulta continuar a l’habitatge.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “en la immensa majoria de casos de connexió il·legal a la xarxa d’aigües, trobem també que està punxada la llum”. La xarxa elèctrica no és municipal i l’Ajuntament no pot actuar-hi. “Però sí que informem les companyies”, afegeix Ferré.

Ara, es tracta de fer una passa més en aquesta estratègia i realitzar talls simultanis. Diu l’alcalde: “Hi ha qüestions logístiques pràctiques, ja que els talls s’han de fer amb protecció policial i d’aquesta forma optimitzarem recursos. Però sobretot traslladarem un missatge encara més clar i contundent: que els okupes conflictius no són benvinguts al nostre municipi i que no els ho posarem fàcil”.

Aquesta coordinació es va posar sobre la taula just abans que comencés la pandèmia, però la qüestió, com tantes altres, va quedar aturada pel daltabaix general. Ara es recuperarà amb el ple acord de les companyies elèctriques.

També et pot interessar

Comentaris