Es presenta el llibre “Circuit de Vilafranca del Penedès. 100 anys d’oblit” i taula rodona

15/10/2021 - 18:00h

L’acte es celebra en el marc de la 63a Festa del Most de Castellví de la Marca

Aquest cap de setmana se celebra a Castellví de la Marca la 63ª Festa del Most. En el marc d’aquesta festa, se celebren tres actes relacionats amb el centenari del I Gran Premi de la Penya Rhin al circuit de Vilafranca del Penedès-Almunia-Monjos. El 16 d’octubre de 1921 es va celebrar a les carreteres d’aquests tres municipispenedesencs tot un esdeveniment esportiu que aplegava als millors constructors i pilots d’automobilisme d’arreu d’Europa.

Les primeres carreres del que actualment coneixem com a Formula 1 es van córreraquí, al Penedès. Coincidint amb el dia del centenari d’aquesta primera cursa (que es repetí els dos anys posteriors) es realitzaràel dissabte 16 d’octubre a les 18h a la Societat Cultural La Muniencala presentació del llibre “Circuit de Vilafranca del Penedès. 100 anys d’oblit” escrit pels Srs. Lluís Hill i Joan Solé.

çEn acabar es donarà pas a la taula rodona on moderats per l’Oriol Llach, periodista de TV3, en Joan Solé, en Ramon Magrinyà i en Lluís Hill reflexionaran i compartiran coneixementssobre aquestes carreres tan peculiars.A més a més, al centre polivalent de la Múnia hi haurà durant tot el cap de setmana oberta l’exposició “La petjada que va deixar la Penya Rhin a la Formula 1”en la qual es repassen els tres Grans Premis (1921-1922-1923) i també hi haurà exposat unRicart de l’any 1922, un dels cotxesque va participar en el II Gran Premi Penya Rhin (1922).

També et pot interessar

Comentaris