El vilafranquí Berenguer Montserrat guanya el concurs d’orgue de Burgos

Els cinc participants, Montserrat el quart per la dreta amb el jurat al darrere.
Avatar
13/10/2021 - 09:11h

El guardó acompanya la dotació econòmica d’una invitació a oferir un concert a Burgos.

L’organista vilafranquí Berenguer Montserrat Robert va ser guardonat el passat diumenge dia 10 amb el primer premi ex-aequo del prestigiós “III Concurso Nacional de Órgano Francisco Salinas” que es va celebrar a la ciutat de Burgos organitzat per la Fundación VIII Centenario de la Catedral. Burgos 2021, el premi es va concedir també a Enrique Martín-Laguna per decisió unànime del jurat. El guardó acompanya la dotació econòmica d’una invitació a oferir un concert a Burgos.


Igual com ja va succeir fa dos anys, Berenguer Montserrat va ser seleccionat com un dels cinc finalistes a aquest concurs per a joves intèrprets d’orgue del que n’és un dels participants més joves. El certamen es va iniciar el dissabte dia 9 al vespre a la catedral burgalesa a l’orgue de la capella de San Enrique, un instrument que data de l’any 1607, de mida reduïda i d’especial dificultat i sensibilitat, en el que van interpretar un repertori de música ibèrica dels segles XVI al XVIII davant més de 200 persones, en concret Montserrat va oferir obres d’Antonio de Cabezón, Correa de Arauxo i Sebastian Durón. L’endemà, diumenge, es va celebrar la final a l’església de la Merced al teclat del seu orgue construït el 1905 per la casa francesa Cavaillé-Coll, amb la interpretació de composicions diferents de les del dia anterior, amb un programa d’autors del segle XIX i XX, en el cas de l’intèrpret vilafranquí peces de Max Reger i F. Lizst.

Nascut a Vilafranca el 1995, Berenguer Montserrat Robert és ben conegut com a organista de la basílica de Santa Maria on ha ofert nombrosos concerts. Enginyer informàtic de professió, des dels 9 anys es dedica a l’estudi musical i específicament de l’orgue, ha participat en dues ocasions en els cursos d’orgue del Maresme impartits per Michael Radulescu, Ludger Lohmann, Guido Lotti i Montserrat Torrent, també ha rebut classes magistrals de Thomas Lacôte, Joan Paradell, Ana Aguado i Juan de la Rubia. En l’actualitat continua els estudis d’orgue asuperiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris