Tornen els castells al Vendrell

Un moment de la presentació de la diada de Santa Teresa, que es farà aquest diumenge a la plaça Vella del Vendrell
13/10/2021 - 11:00h

La diada de Santa Teresa comptarà amb les colles habituals: Nens del Vendrell, Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona

La Fira de Santa Teresa tornarà a tenir castells, després d’una edició, la de l’any passat, en la que aquesta tradició no va ni treure el cap.

La diada tornarà a celebrar-se, doncs, i ho farà amb les tres colles habituals: els Nens del Vendrell, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

Tot i així, encara no serà una diada castellera tradicional i els Nens del Vendrellhan redactat un protocol especial per la diada, que segueix les directius del Procicat vigents almenys fins al moment de presentació de la diada.

La diada se celebrarà en el mateix espai de sempre, la plaça Vella del Vendrell, aquest diumenge dia 17 a les 13h. Les tres colles tindran un espai d’ubicació destinat prèviament a la diada, on els castellers podran descansar i preparar-se, per accedir a l’espai d’actuació enfaixats per a la realització del castell, i agilitzar al màxim la diada. Per accedir a cadascuna de les zones, cada colla, tindrà un accés diferenciat, una pel carrer Major, la segona pel carrer del Peix i la darrera pel carrer de Mar, les quals també seran les vies de sortida en finalitzar l’actuació.

Primerament es realitzaran tres pilars de 4 simultanis a la plaça Vella, un per colla, amb un nombre de castellers màxim de 40 persones, per poder mantenir la distància de seguretat entre colles.

Seguidament, i complint les mesures sanitàries establertes, es procedirà al funcionament de la diada, amb tres rondes per colla en solitari a l’espai d’actuació, i una ronda final de pilars.

La diada serà rotatòria, de tal manera que les tres colles actuaran en el mateix espai, prèviament delimitat i aniran i sortint de la plaça segons el moment que els toqui actuar.

A banda d’aquest protocol específic per Santa Teresa, la diada seguirà les mateixes dictades pel Procicat: un màxim de 160 persones per colla, amb un màxim de 25 grallers acompanyants, que han de complir les condicions de grup bombolla i mantenir les distàncies de seguretat.

La formació de cada castell ha de tenir una durada màxima de 15 minuts per limitar els moments de contacte estret. A més, no hi podrà haver contacte entre castellers de les diferents colles durant el transcurs de la diada. Per tant, no es podran realitzar ajudes entre colles.

Els castellers han d’estar associats a la colla castellera participant i haver certificat que es compta amb la pauta de vacunació completa o amb una PCR negativa en les darreres 48 hores.

També et pot interessar

Comentaris