Els Cercolets de Vilafranca expulsen un ballador per diverses agressions sexuals

04/10/2021 - 16:13h

Segons ha donat a conèixer aquest cap de setmana el ball vilafranquí, una de les víctimes va explicar els fets a l’entitat el 30 d’agost

El Ball de Cercolets de Vilafranca ha fet públic aquesta setmana, mitjançant un comunicat a xarxes socials, que durant la festa major va expulsar un dels seus balladors per haver comès diverses agressions sexuals abans de la més típica.

Segons explica el ball, l’ara exballador va agredir sexualment a diverses dones abans del dia 30 d’agost i una de les víctimes ho va donar a conèixer al ball el dia 30, que és quan van decidir expulsar-lo de forma immediata. Per aquest motiu el ball no va assistir a l’Ofrena aquell dia i durant la resta d’actuacions i processó van ballar amb un membre menys.
Des del ball vilafranquí asseguren que condemnen “tot tipus de violència” i també reconeixen que és complicat assumir que un amic pot ser un agressor: “ens pensem que aquestes situacions no passen al nostre entorn, fins que passen”

Finalment, els Cercolets també han volgut reclamar la “falta de visibilització, sensibilització i reconeixement de l’existència contínua d’agressions a Vilafranca, i la manca d’eines, recursos i protocols per fer-hi front”.

Des que els Cercolets van penjar el comunicat a les seves xarxes socials, moltes han estat les entitats que els han donat suport i el Grup d’Esplai Parroquial (GEP) va afegir que l’agressor havia format part de l’equip de monitors de l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris