Diumenge arriba la 19a Fira Mediambiental del Penedès, l’Eco Sant Cugat

23/09/2021 - 10:00h

En paral·lel i durant tot el cap de setmana es realitzaran una diversitat d’actes al voltant del consum responsable, la salut i el medi ambient

Sant Cugat Sesgarrigues celebra aquest diumenge la 19a Fira Mediambiental del Penedès, l’Eco Sant Cugat i des d’avui es realitzen una gran varietat d’actes paral·lels. L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que treballa per conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, amb uns objectius ben clars: la defensa de l’entorn, l’aposta per la sostenibilitat i sota el lema: consum responsable, salut i medi ambient. El dia gran de la Fira és diumenge però tan avui com demà es fan diversos actes previs, com la conferència de Bosc Verd amb el títol “35 anys de defensa d’un Penedès verd i sostenible: La lluita continua”, on es tractaran temes d’actualitat com el projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT). També hi haurà una passejada naturalista nocturna i la 7a edició de la Mostra Audiovisual de Medi Ambient. Diumenge és el dia gran de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferencies, tallers i jocs per a grans i petits, un col·loqui sobre la sostenibilitat i energies renovables en municipis petits, la 6a trobada del col·lectiu Penedès Verd (que inclou un plogging per recollir deixalles de l’entorn i una xerrada), una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb diferents activitats o una trobada de plaques de cava.

El més destacat

La Fira se celebra des del 2003. L’any passat es van organitzar activitats i actes adaptats a la pandèmia, i enguany la voluntat és fer una fira com les de sempre. Se celebrarà pels carrers del municipi, i pels voltants de la Plaça de Joan Sangenís i del Centre Cívic. El Col·loqui “Sostenibilitat i energies renovables en municipis petits” tindrà la participació de David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous i delegat territorial del Govern al Penedès, Carles Caballero, president de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), i Jordi Ferrer, alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues. L’acte que es farà diumenge a les 12.30 a l’auditori del Centre Cívic serà moderat per la periodista d’aquest setmanari, Judit Benages. El mateix espai acollirà la 7a mostra audiovisual de medi ambient del Penedès on es projectaran títols tan diversos com “Vergüenza”, de la surfista Garazi Sanchez, “Qui pastura al camí de Marina”, dels directors Xavier Bayer i Pep Puig, “Èpic, el mon secret” (cinema infantil en català) i l’aclamada “Before the Flood”.

L’Espai Salut constarà de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut, enguany adaptat a les limitacions sanitàries però amb activitats molt interessants com: un taller de meditació en moviment, una xerrada de nutrició conscient i mindfulness, i una sessió de musicoteràpia. També es farà la xerrada-debat “Consum conscient, accions pel canvi” a càrrec de Coopsetania. Tallers per a tota la família: com cada any, l’Eco Sant Cugat programa activitats per a grans i petits, per convertir la Fira en un espai per compartir. Des de Jocs Gegants a tallers de tota mena.
Totes les activitats es desenvoluparan als carrers del municipi i es poden consultar al web de la fira: www.ecosantcugat.cat.

També et pot interessar

Comentaris