Cau un grup de criminals que actuava al Baix Penedès

Captura d’imatge d’una càmera de vigilància en el moment que uns lladres assalten una botiga del Baix Penedès. Imatge publicada el 21 de setembre del 2021. (Horitzontal)
21/09/2021 - 13:19h

Se’ls acusa d’un total de set robatoris i un furt en establiments de la comarca penedesenca

Els Mossos d’Esquadra han donat per desarticulat un grup criminal acusat d’haver comès set robatoris i un furt a establiments del Baix Penedès. La policia va arrestar tres membres del grup el 14 de setembre a Vilanova i la Geltrú.

Són dos homes de 23 i 25 anys i un noi menor d’edat. Se’ls atribueixen diversos robatoris comesos entre juny i octubre de l’any passat al Vendrell, Calafell i Cunit, tots amb el mateix ‘modus operandi’: trencaven els vidres de portes i aparadors amb pedres per accedir a l’interior i endur-se diners en efectiu i objectes de valor.

Sempre actuaven de matinada i molt ràpid. Així van saquejar tres bars i diverses botigues de roba i material esportiu, telefonia mòbil, petits electrodomèstics i material informàtic. Entre els diferents assalts comesos, la matinada del 9 d’agost van entrar a una botiga de Calafell per endur-se material valorat en més de 4.500 euros, mentre que l’11 de setembre van assaltar una botiga de roba del Vendrell i van robar material valorat en 5.200 euros.

Amb els tres detinguts a Vilanova, la policia va comprovar que els arrestats havien actuat amb dues altres persones que ja estaven ingressades a presó, complint condemna per altres delictes. Els cinc lladres, destaquen els Mossos, formaven un grup criminal amb les tasques clarament repartides. Entre tots els integrants també acumulen 137 detencions per delictes contra el patrimoni.

Els detinguts van passar dijous passat, 16 de setembre, a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vilanova i la Geltrú, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Pel que fa al menor, va quedar en llibertat el mateix dia de la seva detenció després d’informar a la Fiscalia de menors. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

També et pot interessar

Comentaris