Taula rodona d’homenatge a Joan Triadú, aquest dilluns a l’Agrícol de Vilafranca

Teresa i Joan Triadú a la dècada 1980, a Thau | 3d8
20/09/2021 - 10:00h

L’acte, que començarà a les 19h, comptarà amb la intervenció de Carles Duarte, Joan Josep Isern, Teresa Triadú i Pere Martí Bertran

L’Agrícol acollirà l’homenatge a Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural, en el marc de l’Any Joan Triadú en commemoració dels 100 anys del seu naixement. L’acte es farà el dilluns, 20 de setembre, a les 19 h i està organitzat per la secció literària de l’entitat.

L’homenatge consistirà en una taula rodona amb Carles Duarte, poeta i lingüista; Joan Josep Isern, crític literari i escriptor; Teresa Triadú, pedagoga, gestora cultural i filla de l’escriptor, i Pere Martí Bertran, professor, escriptor i crític literari que coordinarà la taula. Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista. L’acte es podrà seguir més endavant disponible a YouTube.

La trajectòria vital de Joan Triadú i Font va lligada estretament a l’evolució de la cultura catalana del segle XX. És autor de milers d’articles sobre pedagogia i literatura catalana, va ser una presència habitual a la revista Serra d’Or i a les pàgines de cultura del diari Avui des que es va començar a publicar, l’abril de 1976, fins a la seva mort el 2010. Triadú ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi (1982), Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1992), Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull (1998) i Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2001), entre altres distincions.

També et pot interessar

Comentaris