Torna l’emoció: tornen els castells a Vilafranca

4d7 amb agulla dels Castellers de Vilafranca . FOTO: Jose Paredes
Judit Benages
18/09/2021 - 20:33h

Els Castellers de Vilafranca han alçat aquest dissabte tres castells de 7 i el pilar de 5, la primera actuació completa que es fa des del novembre del 2019

Els Castellers de Vilafranca en tenien ganes. Moltes ganes. I per fi han pogut fer una actuació castellera, després de gairebé dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Per Sant Fèlix no van poder alçar un pilar de 5 amb 50 castellers perquè no se’ls va autoritzar fer-ho, però ara, finalment, han pogut fer un pas endavant.

La de Vilafranca s’ha convertit aquest dissabte a la tarda en la primera actuació que veu el món casteller a l’Estat des del 2019, després que els Castellers d’Esplugues alcessin divendres al vespre el primer castell: un 3d6.


Els de Vilafranca han estat mesos lluitant per aconseguir alçar construccions de la manera més segura possible, però no ha estat fins aquesta setmana que el Procicat ha aprovat un protocol de represa del sector casteller que permet fer castells amb un màxim de 160 persones.

Els Verds no han volgut desaprofitar la nova normativa i han descarregat un 3d7, 4d7 amb agulla, 4d7 i un pilar de 5 a l’actuació que ja fa setmanes que tenien compromesa a la Nit dels Xarel.los de Vilafranca, al carrer de Sant Pere. És un lloc on ja hi actuaven cada any i enguany hi anaven a fer un pilar, però el nou protocol els ha permès alçar els primers castells.

Tal com estableix la nova normativa, tots els castellers i castelleres majors de 12 anys han mostrat el seu certificat de vacunació o bé han presentat una prova PCR negativa. Pel que fa la canalla menor de 12 anys, a aquests se’ls ha fet un test d’antígens.

El públic estava assegut, en cadires perfectament separades, però això no ha tret que fos un moment emotiu, molt emotiu. I és que hi ha moltes ganes de tornar a fer castells.

3d7 dels Castellers de Vilafranca. FOTO: Jose Paredes

El cap de colla dels Verds, Sisco Benet, i el president, Carles Mata, han atès després de l’actuació als mitjans de comunicació que s’han aplegat a Vilafranca. Mata ha reconegut que les sensacions han estat “molt bones perquè és un pas endavant, amb tres castells i pilar, que és el que volíem”, tot i que també ha parlat de “sensacions contradictòries” perquè els Verds és una colla molt gran i no els agrada que la limitació sigui a 160 persones, tot i que lluitaran perquè “més aviat que tard” es puguin obrir les diades a tothom.

Sisco Benet ha apuntat que el manifest i l’acció duta a terme per Sant Fèlix ha contribuït a que la Generalitat aprovès el protocol actual i que ara tenen la mirada posada per Tot Sants, en la qual no s’han posat cap límit i on esperen que pugui participar tota la colla “sigui d’una manera o d’una altra”.

Pilar de 5 dels Castellers de Vilafranca. FOTO: Jose Paredes

També et pot interessar

Comentaris