El Govern aprova un pla per fer castells amb fins a 160 persones

FOTO: Cristian Muñoz
Avatar
14/09/2021 - 15:57h

Es podran fer construccions amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per cada castell

Els castells estan ara ja més a prop que mai. I és que el Procicat ha aprovat un pla de retorn a l’activitat acastellera que permet dur a terme castells amb fins a 160 persones.

El Pla aprovat permet fer castells de fins a 160 persones per colla, amb un màxim de 25 gralles acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat.
“Aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin fer la desescalada”, ha explicat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, “es tracta de començar amb aquests nous canvis, i anar obrint a poc a poc, sempre que la situació permeti tenir una evolució favorable.”


Les colles hauran de vetllar perquè cada castell tingui una durada màxima de 15 minuts, per limitar els moments de contacte estret. Els castellers i castelleres participants hauran de complir diversos requisits: estar associats a la colla castellera participant; haver certificat que es compta amb la pauta de vacunació completa o amb una PCR negativa en les darreres 48 hores; i en el cas de la canalla menor de 12 anys, s’hauran de fer un test d’antígens ràpid (TAR). A més, s’haurà d’utilitzar mascareta durant tota l’actuació, així com mantenir una higiene exhaustiva de mans i peus utilitzant gels hidroalcohòlics homologats.

No es permet la interacció entre membres de les diferents colles que participin la jornada. Tots els grups hauran de seguir un protocol d’entrada i de sortida de les places. Tampoc es permet la interacció entre els executants i el públic; aquest últim haurà de comptar amb un espai clarament separat, perimetrat i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. L’aforament permès serà el mateix que s’estableixi per als nivells d’alerta vigents en cada moment.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya explica que des de l’entitat s’ha prioritzat en tot moment la validació d’un protocol únic que permetés una represa real de l’activitat castellera tot i tenir en compte la situació sanitària en la que encara ens trobem.

També et pot interessar

Comentaris