Queixes a Coma-ruga per sorolls i vibracions d’un magatzem d’Adif

La infraestructura d’Adif a l’estació de Sant Vicenç de Calders.
14/09/2021 - 18:00h

Una veïna recull 84 signatures per reclamar solucions per a les molèsties que causa el manteniment de trens

Pilar Bayona, una veïna del barri marítim de Coma-ruga que viu al carrer dels Arcs, ha recollit 84 signatures entre el veïnat per reclamar solucions a l’excés de sorolls i vibracions en habitatges –fins i tot a més de 250 metres de distància– que assegura que provoquen des de fa anys els treballs de manteniment que l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries (Adif) realitza “dia i nit, però sobretot a les nits” en màquines de tren en un magatzem-taller que hi ha a tocar de la plataforma de vies de l’estació de Sant Vicenç de Calders.

“Hi ha moments insuportables, i fins i tot he de dormir amb taps a les orelles i, sovint, anar a descansar alguna nit en un hotel”, assegura Bayona, que el proper dimarts, 21 de setembre, entrarà una instància a l’Ajuntament del Vendrell per demanar que se l’informi de les queixes que ha rebut la Policia Local en aquest mateix sentit. En principi, l’havia de lliurar divendres passat, però les mesures Covid han retardat la data.

Sigui com sigui, i per tal d’establir una estratègia conjunta, Pilar Bayona diu que tothom que hagi signat en contra de la contaminació acústica (o d’altres persones que s’hi vulguin afegir) s’hi poden posar en contacte al telèfon 635 50 05 58.

La situació
Segons ha explicat al 3d8 la mateixa veïna –que diu que “segons el vent que faci, el soroll pot arribar a la zona d’arran de mar i a les urbanitzacions dels Masos i el Francàs”–, els treballs de manteniment que es farien dins de l’esmentat taller d’Adif “superen els nivells legals permesos de soroll”, i es queixa que Adif no respongui a les seves peticions d’informació sobre l’activitat a les instaŀlacions.

En aquest sentit, Pilar Bayona es va posar en contacte amb la Xarxa Vendrellenca, que agrupa diverses associacions veïnals del municipi del Vendrell, i que ha dut a terme diverses actuacions a l’Ajuntament per mirar de solucionar el cas.

“Vam reunir-nos amb la Policia Local i vam acordar que l’Ajuntament o la Generalitat farien una sonometria a l’indret, però no ens han contestat”, lamenta la mateixa veïna de Coma-ruga.

Pilar Bayona també explica que vol saber d’Adif “què fa a les instaŀlacions on neixen els sorolls i les vibracions, quin tipus de maquinària hi ha, si l’edifici està prou insonoritzat i si es pot millorar per evitar la contaminació acústica excessiva i, a més, si té constància que hi hagi queixes dels veïns”.

La mateixa veïna impulsora de signatures per reclamar una solució a aquesta situació es nega a pensar que és deguda a les obres del corredor mediterrani, perquè afirma que són molt més recents que els sorolls en qüestió, i es queixa que l’Ajuntament del Vendrell encara no els hagi contestat sobre la prova de sonometria que el 14 de juliol van acordar amb la Policia Local que es faria.

Adif vol les pantalles
Tot i que ha emplaçat el 3d8 a properes declaracions, fonts d’Adif consultades pel setmanari expliquen que al taller motiu de les queixes veïnals s’hi fan tasques de manteniment i neteja de trens, en alguns dels quals es treballa fins i tot a l’exterior de la instal·lació, i que aquestes feines s’han de fer sobretot de nit per no afectar el trànsit ferroviari habitual.

Amb tot, Adif reitera la seva voluntat de solucionar els problemes de soroll amb la instal·lació de pantalles acústiques per a les quals ha començat a expropiar béns afectats.

També et pot interessar

Comentaris