La gratuïtat de les places de P-2 duplica les matriculacions al Vendrell

L’escola bressol Ralet Ralet del Vendrell (Foto: Ajuntament)
13/09/2021 - 19:18h

Aquesta és una de les mesures incloses en el projecte “El Vendrell Avança”

Aquest dilluns s’ha iniciat el nou curs escolar 2021-2022 al municipi del Vendrell amb la novetat de la gratuïtat del grup P-2 (2-3 anys) de les escoles bressol municipals impulsada pel govern local dins del projecte “El Vendrell Avança”.

Al centenar de nenes i nens que van fer P-1 al curs passat i han fet la matriculació a P-2 s’hi ha sumat un centenar d’infants més que es matriculen per primer cop a una escola bressol municipal. Per tant, la gratuïtat de P-2 ha suposat un augment del 100% de les matriculacions en aquest grup a les escoles bressol municipals del Vendrell, segons dades apuntades aquest mateix dilluns en roda de premsa per la regidora d’Ensenyament, Silvia Vaquero.

L’objectiu de la universalització i gratuïtat del nivell de 2 a 3 anys és que totes les famílies, sigui quina sigui la seva situació socioeconòmica, puguin optar a l’escolarització dels seus fills i filles com un recurs al seu abast.

La regidora d’Educació ha recordat que “la gratuïtat del grup P-2 de les escoles bressol municipals és una mesura pionera de país que té com a objectiu que l’educació sigui un ascensor social que ha de reforçar la cohesió i la convivència al nostre municipi”.

De fet, la voluntat de la Generalitat apuntada també aquest dilluns és extendre la gratuïtat de les escoles bressol arreu del país durant aquesta legislatura.    

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat de la seva banda que “la matriculació a les escoles bressol municipals ha estat un èxit perquè s’ha doblat el nombre d’infants escolaritzats a P-2, cosa que millorarà l’èxit educatiu, la inclusió escolar i la cohesió social”.

L’alcalde ha destacat, finalment, que “és la primera vegada que un Ajuntament amplia un dret bàsic com és l’escolarització”.

També et pot interessar

Comentaris