Protesta de la PAH del Vendrell per un cas hipotecari

Un moment de la protesta (Foto: PAH El Vendrell)
08/09/2021 - 18:28h

L’acte s’ha fet aquest dimecres a l’oficina de CaixaBank al carrer Doctor Robert del centre urbà de la vila

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Vendrell ha realitzat aquest dimecres al matí una acció reivindicativa contra CaixaBank a l’oficina del carrer doctor Robert del Vendrell.

Segons ha explicat el president i portaveu de l’entitat social, Jaume Doblas, “després de diverses negociacions en 3 dels casos que gestionem desde aquesta PAH, vam arribar a un principi d’acord, però el banc no tancava els assumptes i no procedia a donar data de firma que ratificar l’acord”.

Així les coses, la PAH ha reclamat una trobada urgent amb un representant de l’entitat bancària que en aquell moment era a Girona i finalment s’hi han pogut reunir.

“Li hem fet veure que eren solucions sencilles arribant a treure el compromís per part de CaixaBank de que la solució es signaria en un màxim de 2 setmanes”, ha afegit el president de la PAH vendrellenca, que també ha remarcat que “si fallen en el compromís, ens tornaran a tenir davant”.

Jaume Doblas també ha explicat que aquest cas “es tractava d’una moratòria Covid mal aplicada, amb costos que no pertocaven”. CaixaBank ha acceptat de tornar els diners cobrats suposadament de manera indeguda i que feien referència a l’IRPh, “per pagar la hipoteca a Eurivor +1”, ha dit també Doblas.

Més concretament, el cas es tractava d’una reestructuració d’un deute hipotecari perquè la família afectada pugui pagar tranquil·lament segons els seus ingressos. Finalment, s’havia aconseguit un lloguer social després de més d’un any de negociacions.

“Avui ha estat la Caixa, però la resta d’entitats han pogut veure que la PAH El Vendrell és més viva que mai i que sempre estarem enfront per defensar als afectats i aconseguir que es compleixin les lleis i no es llenci a la gent fora de casa seva”, ha conclòs el president i portaveu de l’entitat social.

També et pot interessar

Comentaris