Imatges i anècdotes de la festa major de Vilafranca

Encesa d’una de les 7 tronades aèries a càrrec dels Administradors de la Festa Major de Vilafranca 2020 i 2021. (Foto: Fèlix Miró)
03/09/2021 - 11:19h

El 3d8 publica un monogràfic amb l’anecdotari, el pregó i els versos dels balls de Diables i de Gitanes

Enguany Vilafranca ha viscut una festa major encara molt diferent de l’habitual. Però, malgrat tot, ha fet festa major.

I no ha estat simbòlica, com l’any passat –en què es va haver de suspendre per la Covid-19–, sinó que s’han fet activitats gairebé de tota mena, sempre respectant les mesures a les quals la pandèmia ens ha habituat: asseguts i amb distància, mascareta i aforaments limitats.

Així doncs, des de l’edició del 3d8 en paper recuperem aquest divendres, en bona part, l’anecdotari tradicional de la festa. No és tan llarg com els de l’època prepandèmia, però, si més no, fem un breu repàs a alguns detalls de la més típica que a molta gent li deuen haver passat desapercebuts.

A més, adjuntem algunes fotografies curioses dels nostres fotògrafs col·laboradors com també de la Fatxenda, empresa que gestiona la comunicació de la festa.

I això de banda, el monogràfic especial de 18 pàgines dedicat a la festa major vilafranquina inclou, com és habitual, el text íntegre del pregó -enguany a càrrec d’Anna Gual Vendrell i Jaume C. Pons Alorda-, els versos del Ball de Diables i també del Ball de les Gitanes, en el vintè aniversari de la recuperació amb paios i paies; i tot el que ha envoltat el món casteller i dels Falcons.

Si vols el monogràfic en format pdf, clica aquí.

També et pot interessar

Comentaris