Encara atípica

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca nomenats el 2020 i que repeteixen el 2021, aquest dimecres al balcó de l’Ajuntament. (Foto: Fèlix Miró)
27/08/2021 - 08:00h

L’edició en paper del 3d8 publica un monogràfic de 36 pàgines sobre la festa major de Vilafranca

Vilafranca viurà aquests dies una festa major encara ben diferent de les que se celebraven abans que la pandèmia de la Covid-19 canviés el món.

Tot i que serà una festa amb molts més actes que l’any passat, que va ser simbòlica, tot s’ha programat sota l’estricta normativa sanitària i, per tant, no hi ha cap activitat d’accés lliure sinó que es requereix entrada prèvia, amb aforaments controlats i perimetrats i l’ús, sempre, de mascareta.

El 3d8 no ha renunciat mai a fer un suplement per la més típica en la seva edició en paper i, per tant, enguany hi tornem. Ho fem amb ganes i amb molts continguts que estem segurs que us interessaran.

En 36 pàgines, publiquem una entrevista ben personal amb els cinc administradors de la festa major, que ens han explicat com estan vivint aquests moments i com han passat els últims mesos.

A més, també us oferim la tradicional entrevista entre pregoners on, en aquest cas, el pregoner del 2019, el pallasso Anskari, entrevista Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda. També publiquem una conversa amb l’estamper Joan Hurtado ‘Canano’.

Al suplement trobareu, a més, detalls de tots els actes de la festa major i hem realitzat també un reportatge sobre com ha afectat la pandèmia als balls de la més típica, concretament al relleu dels seus membres.

Des del 3d8 també hem volgut traslladar quatre simples qüestions al voltant de la festa major a 10 exadministradors i exadministradores de la més típica. Ells i elles ho van ser en diferents èpoques però ningú va viure el que han viscut aquests dos darrers anys els actuals administradors. Persones que han administrat la festa major i que ara, anys després de la seva tasca, potser veuen la festa d’una altra manera.

Per altra banda, tot i que enguany no hi haurà castells sinó només pilars simbòlics, us donem tots els detalls dels actes castellers i falconers i també publiquem uns petits articles d’opinió dels responsables de Castellers de Vilafranca, Xicots, Jove i Falcons, en el qual queda palès les ganes que tenen de tornar a enfaixar-se a plaça.

Sense deixar l’opinió, també us oferim articles de Biel Senabre i Joan Cuscó i Clarasó relacionats amb diferents aspectes de la més típica.

I ja per acabar, i des d’un vessant més històric, ens fem ressò d’articles de Joan Cuscó i Clarasó sobre els 50 anys de la mort de Josep Maideu; dels 20 anys de paios i paies al Ball de Gitanes, escrit per Eloi Miralles, i publiquem també dos textos que parlen sobre la festa major del 1921 -un any convuls per la guerra del Marroc i la festa major sense Xiquets-, un de Joan Solé Bordes i l’altre d’Eloi Miralles.

A més a més, Pere Ferrando ens dona tots els detalls sobre com José Zorilla va ser als Monjos i a la festa major del 1868.

Tot això per intentar fer-vos més amens aquests dies, perquè conegueu més la festa i perquè, malgrat tot, tingueu una molt bona festa major!

Per veure tot el monogràfic festamajorenc en format pdf, clica aquí.

També et pot interessar

Comentaris