La Festa de la Fil·loxera posposa la celebració del 40 aniversari al 2022

Pitu Rojano, president de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera.
23/08/2021 - 17:22h

La Generalitat no ha autoritzat la prova pilot que havien demanat conjuntament l’associació i l’ajuntament de Sant Sadurní

L’Associació de la Festa de la Fil·loxera no celebrarà enguany el seu 40 aniversari. Així ho ha confirmat aquest dilluns al matí el president de l’entitat, Pitu Rojano, que ha explicat que la Generalitat no ha donat finalment el vist-i-plau a la prova pilot que s’havia demanat per poder fer la festa en un format similar al tradicional.

Rojano ha assegurat que malgrat que s’han fet tots els esforços possibles per aconseguir el beneplàcit del govern -es va treballar dos mesos en la redacció del projecte-, finalment aquest no ha arribat.

“Hem intentat fins l’últim moment mantenir la Festa tradicional amb totes les mesures, amb test i cribatges per al públic i participants. Però no ha pogut ser”, ha apuntat Rojano, que ha explicat que s’havien previst dos espais segurs per fer el cribatge dels participants en la celebració (200 persones) i per al públic (1.000 persones).

Davant aquesta negativa, l’associació de la Festa de la Fil·loxera ha programat algunes activitats alternatives per a les Fires i Festes d’enguany -se celebraran del 6 al 9 de setembre-, però ha optat per traslladar els actes de l’aniversari a les Fires de l’any que ve, i fer-los coincidir amb el 30 aniversari de la Fil·loxera Infantil.

“Hem decidit tirar endavant amb algunes activitats per homenatjar la gent que ha fet créixer la festa”, ha dit Pitu Rojano.

Així, el pel dimarts 7 de setembre a dos quarts de deu de la nit s’ha programat l’Esclat de Foc que comptarà amb la participació de Fil·loxera gran -l’activitat s’ha avançat perquè no coincideixi amb el concert dels Stay Homas-, les Fil·loxeretes i els Ceps, i amb els Diables Se m’n Refum com a colla convidada. L’acte es farà a la Rambla de la Generalitat.

D’altra banda, pel dimecres 8 de setembre, també a les deu de la nit, es farà la Festa de la Fil·loxera en concert, amb el Ball de pagesos i els Set Savis. L’acte es farà a la Plaça de l’Església.

Per a la primera activitat s’ha previst un aforament de 500 persones, que es disposaran en tres espais diferents. En el segon hi podrà haver uns 180 assistents. Caldrà reservar les entrades a través del web de l’ajuntament de Sant Sadurní, a partir del dilluns 30 d’agost a les 10 del matí.

A banda de les activitats que s’han prevsit en els dies “forts” de la Fil·loxera per Fires i Festes, l’entitat manté la Festa de la Fil·loxera infantil, que es farà el 8 de setembre a l’esplanada de costat del CAP. L’any passat la festa no es va poder dur a terme per les restriccions de la pandèmia, i enguany l’associació no hi ha volgut renunciar.

A més de les activitats principals de la festa, el 4 de setembre s’ha organitzat l’Espai Fil·loxera, amb activitats per als més petits (amb un super tobogan aquàtic i un castell d’aigua per als més petits) que s’instal·laran al carrer Diputació i a l’Era d’en Guineu. Per participar no cal inscripció prèvia.

El mateix dia, durant tota la jornada, es farà una marató de sang sota el nom ‘ Viu la Festa i dona sang’ a la Fassina de Can Guineu i s’instal·larà al pàrquing del Centre un espai de restauració, on també es farà un concert de versions. Per a l’espectacle també caldrà reservar l’entrada.

També et pot interessar

Comentaris