L’Arboç celebra la festa major tot i les restriccions per la Covid-19

Doctor Prats, cap de cartell de l’FM de l’Arboç i que actua a la vila aquest dissabte. (Foto: Doctor Prats)
20/08/2021 - 06:00h

Hi haurà concerts amb grups de renom, amb Doctor Prats de cap de cartell, i exhibicions folklòriques en espais estàtics

Aquest cap de setmana, com és tradicional coincidint amb el quart diumenge d’agost, és la festa major de l’Arboç, una de les més emblemàtiques del calendari festiu penedesenc i la qual, malgrat la pandèmia que evitarà actes com la diada castellera i la Carretillada dels diables arbocencs –declarada bé patrimoni cultural– inclourà un calendari d’actuacions musicals del més destacat de l’actual panorama català.

El pregó d’avui divendres a les 19.30h des de l’Ajuntament de l’Arboç anirà a càrrec del personal sanitari del Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Arboç.

La tria d’aquests pregoners vol simbolitzar un reconeixement del municipi a l’esforç dels treballadors i treballadores del CAP arbocenc per la salut dels seus convilatans i també els veïns de Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys (municipis de l’Àrea Bàsica de Salut Baix Penedès Interior) durant l’epidèmia del coronavirus.

Quant a les exhibicions folklòriques, tindran aforament limitat per respectar les mesures sanitàries i es faran en tres punts diferents fixos per evitar cercaviles i facilitar que siguin estàtiques i amb el públic assegut.

Així, durant dissabte i diumenge hi haurà actuacions folklòriques a la tarda a la plaça de la Vila, la rambla de la I Trobada de Diables de 1981 i a la plaça Catalunya; diumenge al matí a la plaça de la Vila i dilluns, matí i tarda, novament a la plaça de la Vila i a la plaça de la Puntaire.

En tots els casos es demana respectar la distància d’un mínim d’un metre i mig entre persones i serà obligatori l’ús de mascareta, també als recintes exteriors.

Concerts
Pel que fa als concerts, la festa major de l’Arboç 2021 presenta els terrassencs Doctor Prats en el concert estrella d’aquest dissabte, que tindrà lloc al camp de futbol antic a les 10 de la nit.

Aquest serà l’únic concert en que caldrà reservar prèviament l’entrada, que es pot fer a través del web municipal (www.arbocenc.cat).

Prèviament, avui divendres a les 11 de la nit a la plaça de la Puntaire, tindrà lloc el Concert Jove, protagonitzat pel grup valencià de versions Allioli.

Diumenge, a les 10 de la nit, a la pista exterior del Poliesportiu Municipal tindrà lloc el concert del grup de versions tarragoní Star Ways.

La pista exterior del Poliesportiu Municipal també acollirà l’endemà dilluns una actuació de l’Orquestra Maravella, mentre que dimarts es podrà gaudir de l’actuació de l’orquestra Metropol. Ambdues orquestres faran un concert de tarda, a les 19.30h, i un concert de nit a les 22 h.

Finalment, dimecres, a les 22h, hi haurà l’últim concert de la festa major arbocenca, a càrrec de banda de swing Big Band Selvatana, a la plaça de la Vila.

Val a dir, a més, que l’Ajuntament de l’Arboç ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci. En aquest sentit, als concerts d’avui divendres i demà dissabte s’instaŀlaran punts liles informatius.

També et pot interessar

Comentaris