Els Agents Rurals denuncien una persona que atropellava senglars a Torrelles de Foix

09/08/2021 - 12:00h

L’autor dels fets ha estat denunciat per incomplir la llei de caça i el reglament de circulació

Membres del Cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Barcelona van interceptar el passat 28 de juliol a la nit una persona que atropellava porcs senglars amb un vehicle de la seva propietat al municipi de Torrelles de Foix.

La investigació va començar l’any 2020 quan agents del cos van detectar durant el mes de juny i juliol la presència de senglars morts en camps segats d’aquesta zona. Els porcs, que quedaven abandonats, no tenien impactes compatibles amb una arma de foc ni presentaven símptomes de cap patologia. En canvi, es podien observar diferents traumatismes que els haurien provocat la mort. En algun dels exemplars els agents també van poder apreciar que els haurien rematat mitjançant objectes punxants.

Va ser aleshores quan agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals van començar a recollir indicis i, amb el final de la campanya de la sega d’enguany, van organitzar diversos dispositius per intentar trobar l’autor d’aquests fets. Aquest 2021 ja s’havien localitzat 9 senglars abandonats en les mateixes circumstàncies.

Localitzat l’autor

Finalment es va poder localitzar el presumpte autor dels fets conduint a gran velocitat per camps segats al terme municipal de Torrelles de Foix. Al descobrir l’operatiu policial el sospitós es va donar a la fuga, però va poder ser identificat pels agents actuants, que treballen amb la hipòtesi que en altres ocasions haurien participat més persones en la pràctica d’aquesta activitat il·legal.

Els agents han denunciat aquesta persona, natural de Mediona, per incomplir la llei de caça, ja que es tracta d’un mètode furtiu i no autoritzat que provoca la mort cruenta i amb patiment dels animals.

A més, també se l’ha denunciat per incomplir la llei d’accés motoritzat al medi natural, ja que conduïa camp a través i a gran velocitat per espais naturals, i per incomplir el reglament general de circulació, ja que el vehicle que utilitzava per tal de dur a terme aquesta pràctica no disposava de l’assegurança obligatòria.

També et pot interessar

Comentaris