Descobreix el patrimoni del municipi amb el joc online “Vestigis d’Olèrdola”

05/08/2021 - 10:00h

En 5 rutes el joc convida a resoldre enigmes i a superar petites proves que permeten aconseguir recompenses

Amb l’ànim d’acostar de manera lúdica el patrimoni d’Olèrdola a un ampli públic, l’Ajuntament d’Olèrdola ha activitat el joc online “Vestigis d’Olèrdola”. La iniciativa s’insereix en el pla estratègic de Turisme municipal i pretén posar en valor el ric patrimoni que acumula Olèrdola en tot el seu terme, transmetent a la vegada una perspectiva conjunta de la diversitat de petits secrets presents al municipi.

Així, s’han preparat 5 rutes, destacant els 4 punts d’interès turístic d’Olèrdola, com són Moja, Sant Pere Molanta, Viladellops i el turó d’Olèrdola, amb el Pla dels Albats com a epicentre.

El Joc

El joc s’ha inspirat en els còmics històrics que s’han editat en els darrers anys sobre els diferents episodis de la història d’Olèrdola. El darrer , “Bruixes 1617”, presentat aquest mes de juny.

Al llarg de cadascuna de les 5 rutes es proposa al visitant ajudar a un arqueòleg despistat, l’Estanis, a endreçar l’embolic que te amb el patrimoni i amb les èpoques històriques que han deixat petjada a Olèrdola.

Seguint els diferents itineraris, el jugador haurà de resoldre preguntes, enigmes i petites proves, amb les que s’aconseguiran recompenses. Així, aconseguirà conèixer el paisatge, restes d’esglésies, cases i cellers medievals, necròpolis i un munt de petits secrets.

Les rutes estan pensades per gaudir-les en família, amb una durada de dues hores la més llarga. Totes es poden fer a peu i una és apta per resseguir-la en bicicleta. Als més petits els caldrà suport d’un adult, però els infants més grans, a partir d’aproximadament 7-8 anys, podran jugar-hi d’una manera més autònoma. Les rutes fetes es poden guardar, i no cal fer-les totes un mateix dia.

En tractar-se d’un joc online que es pot obtenir de manera gratuïta a través d’una web-app, no cal descarregar cap aplicació. La web-app està adaptada per jugar i per ser visualitzada a través d’aparells mòbils. Això sí, per jugar-hi cal ser a lloc en les rutes i donar permisos de localització al mòbil / a la pàgina, i a jugar!

La informació del joc també està disponible en format mapa-guia que es pot descarregar del web o que es pot demanar al punt d’informació d’Olèrdola.

La posada en marxa d’aquest projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt de les regidories de turisme i cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb suport de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i en estreta col·laboració amb el Museud’Arqueologia d’Olèrdola i Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona – Parc d’Olèrdola.

També et pot interessar

Comentaris