El Vendrell suspèn un any la concessió de noves llicències a benzineres

Imatge d’arxiu d’una de les protestes organitzades pels veïns de la zona on s’hi projecta una benzinera.
03/08/2021 - 11:51h

L’Ajuntament vol fer una modificació urbanística per definir on es poden instal.lar les estacions de servei al municipi

L’Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moratòria de noves llicències a benzineres dins el terme municipal. Segons l’acord del ple d’aquest dilluns, durant un any no es concediran permisos per obrir noves estacions de servei, mentre el consistori treballa en una modificació urbanística que especifiqui on i com es poden instal·lar aquests negocis. La intenció és evitar riscos per a la població.

La suspensió de llicències arriba cinc mesos després que una companyia s’interessés en obrir una benzinera a la carretera de Tarragona, a menys de deu metres d’una zona habitada. Aquest projecte, sumat al de dues altres estacions de servei a punt de posar-se en marxa, exposava el municipi a acumular deu negocis d’aquestes característiques.

La suspensió de llicències té una vigència d’un any, prorrogable a un any més si el consistori ja tingués iniciats els tràmits de la nova regulació.

Queixes veïnals

Aquesta moratòria arriba després que un grup de veïns es queixessin aquest passat mes de març per un projecte de benzinera a pocs metres de casa seva, concretament entre els carrers Maria Aurèlia Capmany i Farnés i Peronella d’Aragó del Vendrell, a tocar de la carretera de Tarragona, 14.

Els veïns avisaven ja aleshores que la instal·lació, promoguda per l’empresa Progeral Ibérica, SA , es trobava a tot just una desena de metres dels immobles més propers, motiu pel qual les substàncies contaminants i perilloses d’aquest tipus de negocis suposa un risc evident per a les persones que viuen als immobles.

Els afectats per aquesta instal·lació ja demanaven que el municipi aprovés una normativa per impedir la ubicació de benzineres a tocar d’habitatges perquè no hi ha una norma estatal que estableixi les limitacions de norma general.

També et pot interessar

Comentaris