Vilafranca, el Vendrell i Cunit mantindran el toc de queda una setmana més

Imatge de la rambla de Vilafranca a l’octubre, pocs minuts després de les deu de la nit, amb el toc de queda implementat. FOTO: Jose Paredes
ACN
27/07/2021 - 20:00h

El Govern ha confirmat avui que tornarà a demanar al TSJC l’ampliació d’aquesta mesura, que també afectarà l’Arboç, i Gelida i Calafell en queden fora

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis catalans per tal de frenar els contagis de covid-19. Es tracta d’un total de 162 municipis catalans.

A l’Alt i el Baix Penedès, Vilafranca, El Vendrell i Cunit mantenen la mesura una setmana més, i en surten Gelida i Calafell. Per primer vegada des que s’aprovés la restricció, també s’aplicarà a l’Arboç.


Les restriccions que s’apliquen en aquestes localitats impliquen també el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.

Els criteris per aplicar el toc de queda es mantenen en la presència de més de 400 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants.

Plaja ha justificat la continuïtat del confinament nocturn –i ampliar-lo als municipis que se sumen als que ja en tenien– perquè “és una mesura dura però efectiva” aconsellada pels “experts i tècnics”.

La portaveu no s’ha aventurat a preveure fins quan es mantindrà aquesta situació però sí que ha detallat que demanaran demà dimecres l’aval del TSJC amb la previsió que resolgui dijous, com ha fet les setmanes anteriors, i les restriccions s’apliquin la mitjanit de dijous a divendres.

També et pot interessar

Comentaris