Els Monjos adquirirà 29 pisos de protecció oficial per garantir l’oferta de lloguer

21/07/2021 - 20:00h

Estan situats a l’avinguda de Cal Salines, i l’immoble el comprarà l’Ajuntament

L’Ajuntament comprarà l’immoble de 29 habitatges situat a l’avinguda de Cal Salines perquè puguin continuar sent utilitzats com a pisos de protecció oficial. La propietat va anunciar la seva decisió de posar a la venda l’immoble i l’Ajuntament ha decidit adquirir-lo per mantenir l’oferta d’habitatges de titularitat municipal i evitar que d’aquí a uns anys els pisos deixin de ser de protecció oficial i puguin sortir al mercat lliure de venda o de lloguer amb preus molt superiors als actuals.

Aquest és un dels punts que s’inclouen en la modificació del pressupost que va aprovar el darrer ple municipal, amb el vot a favor de tots els grups municipals, junt amb l’aprovació de suplements de partides pel projecte Compra a Prop; pel casal d’estiu; per ajudar en les despeses de la targeta de fidelització de l’associació pel comerç del Foix; per la renovació dels comptadors d’aigua del municipi i per inversions i millores a la llar d’infants.

A la mateixa sessió es va aprovar el calendari de festes locals per l’any vinent, que seran el 14 d’abril per a tot el municipi, el 20 de juliol als Monjos i l’1 d’agost a la Ràpita. La proposta va comptar amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JuntsxCAT.

El nou CAP

El ple va aprovar també per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Comissió Central de Subministraments de la Generalitat i a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021. També es van aprovar modificacions sobre la cessió d’un terreny per a la construcció del nou CAP als Monjos, amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, PA-CUP i JuntsxCAT. Pel que fa a les donacions de compte es va informar del decret de liquidació de l’exercici 2020 , així com de diverses mesures de sostenibilitat financera i informes d’intervenció sobre controls interns.

La sessió també va debatre una declaració institucional presentada pel grup municipal del PSC en defensa de la reconciliació, la concòrdia i el diàleg a Catalunya, que es va aprovar amb els vots a favor del PSC i els vots en contra d’ERC, PA-CUP i JuntsxCAT.

També es van presentar a debat una proposta de petició de major informació als grups, per part d’ERC, PA-CUP i JuntsxCAT i una altra del grup municipal de PA-CUP entorn la convivència i la seguretat ciutadana. Les dues no van prosperar amb els vots a favor d’ERC, PA-CUP i JuntsxCAT i el vot en contra del PSC.

També et pot interessar

Comentaris