Presenten la Guia d’Activitats d’educació ambiental del curs 21-22

Avatar
20/07/2021 - 16:00h

Realitzat per la Mancomunitat Penedès-Garraf, incorpora nous àmbits com la gestió forestal sostenible o el malbaratament alimentari

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat la guia d’activitats adreçades als centres educatius del territori, per al proper curs 2021-22. El programa inclou diverses novetats en relació a l’edició del curs passat, estrenant dinàmiques de grup i incorporant nous àmbits de treball, com el malbaratament alimentari i la gestió forestal sostenible.

Així, el proper curs es proposen tallers per conèixer i reduir el malbaratament alimentari com “Anem a comprar” per al cicle inicial i mitjà, i “Els aliments, del camp a la taula”, adreçat a l’ESO, en què es treballarà l’elaboració de menús saludables i el cicle de vida dels aliments.
Pel que fa a l’apartat de gestió forestal, la Mancomunitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per impulsar formacions sobre el canvi climàtic i els recursos que ens ofereix el bosc. Una de les activitats és “Els guardians del bosc”, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, que aborda la necessitat d’apostar per les fonts d’energia renovable i un nou model energètic.


Marta Verdejo, vicepresidenta del Servei d’Educació Ambiental, ha fet balanç del que ha suposat el curs 2020-21, “Malgrat el context sanitari i les restriccions en què s’ha desenvolupat el darrer curs escolar, el servei ha fet un gran esforç per adaptar i oferir els seus tallers i les propostes en espais exteriors, descobrint l’entorn dels equipaments educatius com un recurs més, i tant l’alumnat com el professorat dels centres, valoren positivament les activitats fetes”.

L’excepcionalitat causada per la pandèmia ha fet que només poguessin oferir-se tallers i propostes a l’aire lliure -els patis, horts escolars -, descartant així xerrades i activitats a l’interior, i que s’han adreçat principalment a l’alumnat de primària. Amb tot, al llarg d’aquest darrer curs 2020-21, s’han dut a terme més de 360 activitats a 44 centres d’ensenyament de 24 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf (19 de l’Alt Penedès i 5 del Garraf), arribant a uns 5.000 alumnes.

La guia es pot consultar al web www.mancomunitat.cat, des d’on també es gestionen les peticions i sol·licituds per a la realització d’activitats. Els centres d’Ensenyament podran sol·licitar les activitats per al proper curs fins al 30 de setembre d’enguany.

També et pot interessar

Comentaris