Calafell obre el procés de pressupostos participatius per al 2022

19/07/2021 - 19:08h

Es poden presentar fins al 27 d’agost propostes per incloure al pressupost municipal de l’any que ve

Aquest dilluns, 19 de juliol, ha començat el període de presentació de propostes per als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a l’any 2022. El termini estarà obert fins al proper 27 d’agost. La presentació pot fer-se mitjançant la plataforma electrònica Decidim.Calafell.

L’Ajuntament de Calafell remarca que és important tenir en compte la principal novetat d’enguany. Així, l’import màxim de cada proposta no podrà superar els 200.000 euros. La quantitat sotmesa a votació ciutadana continua sent de 500.000 euros, però limitant el cost de les propostes a un topall de 200.000 euros es vol diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.

Un cop més, la presentació de propostes està oberta a persones empadronades i no empadronades a Calafell, mentre que a les votacions podran participar-hi només els empadronats, sempre a partir dels 16 anys.

També es recorda que les propostes que la ciutadania pot proposar i han d’estar relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, ha explicat que “amb aquest sistema, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”.

Un cop acabat el termini de presentació de propostes, el calendari dels pressupostos participatius serà el següent: Estudi tècnic de les propostes entre el 30 d’agost i el 17 de setembre de 2021, estudi de propostes per part del Consell Ciutadà, el 21 de setembre; votacions de les propostes, entre el 4 i el 29 d’octubre; i incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2022, durant el mes de novembre de 2021.

Si els ciutadans interessats en votar als pressupostos participatius calafellencs no disposen de connexió a internet o no estan avesats a fer servir plataformes electròniques de participació, poden anar al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol.

Hi trobaran un equip informàtic amb connexió i suport humà perquè es puguin registrar i presentar la proposta.

També et pot interessar

Comentaris