Protocol de consens per trobar solucions a l’incivisme que pateixen els veïns del barri de la Girada de Vilafranca

17/07/2021 - 17:12h

La Policia Local farà una campanya de conscienciació als bars a través d’un document de compromís

Dimecres al vespre va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament amb motiu de les últimes queixes que hi ha hagut al barri de la Girada per un augment de l’incivisme, el primer pas per buscar una solució als problemes. Hi van ser presents el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, el sotscap de la Policia Local, la presidenta de l’Associació de Comerciants del barri, el president de l’Associació de Veïns, tres representants dels bars i alguns membres de la recentment creada Plataforma SOS La Girada.

“Nosaltres fa mesos que controlem que els bars tanquin a l’hora”, va assegurar Montfort, que va reconèixer que el gran problema comença quan tanquen els establiments, ja que hi ha gent parlant, crits, soroll de cadires amunt i avall, etc. Per aquest motiu, una de les conclusions que es van extreure de la reunió és que a partir d’ara es realitzarà, per part de la Policia Local, una campanya de conscienciació als bars. Així, es passarà pels establiments un document que s’haurà de signar amb el compromís de complir una sèrie de normes. Així, Montfort explica que, per exemple, es demanarà que les cadenes per lligar les cadires estiguin protegides amb goma. També se’ls dirà què és el que cal fer en cas que la gent no marxi del davant del bar un cop tancat i es recomanarà que les ampolles no es llencin un cop tancat, sinó que s’opti per un altre horari. En definitiva, un document on quedaran reflectides una llista de qüestions que el bar haurà de signar amb el compromís a complir-les.

163 sancions

A la Girada, des del gener fins ara s’han posat fins a 163 sancions pel que fa a l’incompliment de les ordenances municipals, deixant de banda les de trànsit. Aquest fet demostra, per Montfort, que “al barri s’hi està”. I continua: “Per part dels bars hi ha una voluntat d’entesa amb els veïns, i això ho hem d’aprofitar”. Per Montfort, els horaris no són el problema, però tot i això diu el següent: “Ens cal buscar un equilibri, però no tanquem la porta a restringir més els horaris”.

L’altra problemàtica són les curses de cotxes. En aquest cas, Montfort explica que fa poc es van instaŀlar dos coixins berlinesos (és a dir, reductors de velocitat) i que des de principis d’any s’han posat 52 denúncies relacionades amb males conductes al volant del vehicle. El regidor es mostrava satisfet arran de la sentència condemnatòria per a una persona, veïna del barri, que tenia diverses denúncies per excés de velocitat i que finalment se li ha retirat el permís de conduir durant dos anys.

Un primer pas

Pels veïns aquest és un primer pas, però encara queda molt de camí per recórrer. “Nosaltres volem mesures definitives perquè no ens puguem trobar d’aquí a un temps amb el mateix”, asseguren des de la Plataforma SOS La Girada. Els veïns continuen amb la seva reivindicació i d’aquí a poc temps entraran a l’Ajuntament un nou escrit on demanaran una sèrie de compromisos per part del consistori, però mantenen que al barri hi ha una excessiva concentració de bars, i volen evitar que això encara vagi a més.

També et pot interessar

Comentaris