Una quarantena d’actes formen la graella de la festa major dels Monjos

Avatar
16/07/2021 - 12:00h

Un cartell amb Buhos, Xiula, Loca Histeria, Xató, Barón Brandy, Loose Screws i Mag Aizpi, entre el més destacat

Des de dimecres la festa major de Santa Margarida i els Monjos ja és en marxa. Les noves disposicions sanitàries han obligat a modificar alguns actes i emplaçaments però tot i això el municipi té previst celebrar fins a una quarantena d’actes que s’allargaran fins al dimarts 20 de juliol. Val a dir que tots els actes tindran un control d’aforament i que estaran subjectes a qualsevol modificació que marquin les autoritats sanitàries.


El més destacat de cada dia

Si bé la festa va començar dimecres amb la presentació de la nova figura del Drac dels Monjos amb motiu del seu 40è aniversari que se celebrà enguany i el pregó que ahir al vespre va pronunciar Eulàlia Sendrós, per a avui divendres destaquen la plantada dels tres Dracs del poble (19h davant Ajuntament), el correfoc infantil (21h plaça de l’església), el correfoc (22h plaça de l’església), l’espectacle familiar de màgia amb el Mag Aizpi (23h Molí del Foix) i els concerts d’artistes locals amb els grups Kon-Fusión i Baron Brandy.

Per a dissabte destaquen les matinades (8h pels carrers del poble), la cercavila que es farà a les 19h amb l’exhibició dels balls folklòrics sobre l’escenari ubicat davant l’Ajuntament i el concert d’artistes locals amb Loose Screws (23h Molí del Foix).

De dissabte destaca el concert de festa major a càrrec de Loca Histeria, a la foto (22.30 plaça Pau Casals), un grup únic i diferent de la resta. Esbojarrats i entranyables a parts iguals, ofereixen un espectacle sense parar de música absolutament ballable, servida des de la teatralització dels personatges que conformen el grup amb molt dinamisme, humor i un toc de surrealisme.

Per diumenge hi ha el Ball de lluïment i sàtires diabòliques (11.30h plaça Pau Casals), l’espectacle infantil amb el grup Xiula (18.30h pati escola Dr. Samaranch), el concert de tarda amb l’orquestra La Chatta (20h plaça Pau Casals) o la Nit d’artistes locals amb Maira Rama i Rap Luani.

Buhos en concert

Dels actes del dilluns destaca sobretot el concert del grup calafellenc Buhos (22h plaça Pau Casals), però també la cercavila infantil, les havaneres amb el grup Xató (20h jardins de la Casa de Cultura Mas Catarro), la nit d’humor a la Margaridoia i el castell de focs que a mitja nit s’encendrà des de tres punts diferents del poble de manera consecutiva.

L’últim dia de festa serà el dimarts amb el solemne ofici (11.30 església), el concert de banda amb la de Vilanova (19.30h plaça Pau Casals), la diada de Santa Margarida amb els Castellers de Vilafranca (21h plaça Pau Casals), un espectacle de dansa i humor i la traca final de festa. El programa amb horaris i emplaçaments es pot consultar a http://www.santamargaridaielsmonjos.cat.

També et pot interessar

Comentaris