El Vendrell estrena un marketplace per al comerç de proximitat

Presentació del marketplace del Vendrell.
13/07/2021 - 18:02h

45 establiments participen inicialment en la plataforma aprop.elvendrell.online per a la compra de tota mena de productes

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dimarts el marketplace de comerç de proximitat del Vendrell, una plataforma digital “de confiança i ràpida”, segons s’ha destacat en la presentació, per poder fer la compra on-line en diferents establiments amb un únic pagament i rebre tota la compra a casa tota agrupada en un sol enviament.

De moment, s’hi han adherit prop d’una cinquantena d’establiments del municipi, 17 dels quals són parades d’un total de 22 punts de venda del Mercat Municipal del Vendrell. A les xarxes socials d’Aprop El Vendrell (Facebook i Instragram), que és com s’anomena la plataforma de l’empresa encarregada del marketplace, s’hi publicaran les novetats del marketplace i promocions comercials.

Mitjançant l’adreça elvendrell.aprop.online s’entra a la plataforma i la compra de productes en diversos começos vendrellencs ha de ser d’un mínim de 25 euros. Si la comanda es fa abans de les 22h, a l’endemà es rep el lliurament dels articles en una franja horària fixada actualment de 18 a 20h. Si la compra es fa entre les 22h i la mitjanit, els productes arriben al domicili del comprador al cap d’un dia i mig.

Per fer el repartiment, s’ha contractat una persona del Vendrell que fa els desplaçaments amb un vehicle logotipat. Si l’import de la compra supera els 99 euros, el transport és gratuït; si nó, se li suma una despesa de 2,99 euros si es tracta d’una adreça del Vendrell, i un euro més si es tracta d’un altre municipi de la resta de la comarca del Baix Penedès.

També hi ha l’opció de fer lliuraments a altres municipis de Catalunya i d’Espanya, però només en el cas que es tracti d’articles que no siguin frescos i amb la despesa de transport que correspongui en cada cas. La mitjana del transport en aquest cas és d’uns 16 euros. Cal destacar que el pagament de la compra també es pot fer per sistema Bizum.

El regidor de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia, ha posat de relleu la implicació i la col·laboració del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) Comerç del Vendrell i del Mercat Municipal del Vendrell “a l’hora de posar en marxa aquesta plataforma de compra on-line per dinamitzar el comerç local, a la qual esperem que s’hi adhereixin més establiments”.

De fet, però, que hi hagi un total de 45 establiments adherits a la plataforma Aprop.elvendrell.online només començar es tracta d’una molt bona xifra de participants, segons David Barbeito, responsable d’una empresa que és present en una vintena de poblacions catalanes i que ha vist incrementat el seu negoci fins a una facturació de 4.000 milions d’euros gràcies a la limitació de moviments per la pandèmia de la Covid-19.

Barbeito també ha apuntat que la mitjana de comandes a través d’aquest marketplace que ara arriba al Vendrell és d’uns 99 euros per a clients que acaben demanant productes de 5,8 comerços diferents per sol·licitud. I pel que fa a la franja horària on es fan més compres online és de les 21 a les 23h.

També et pot interessar

Comentaris