Vinseum assumeix la gestió directa de la Taverna del Palau Reial

12/07/2021 - 12:00h

Un dels objectius serà la promoció i degustació de vins a copes de tota la geografia catalana

Des del passat 1 de juliol la taverna ubicada als baixos del Palau Reial vilafranquí fa un canvi de rumb: passa a ser dirigida per Vinseum i esdevé una eina estratègica dins del projecte del museu per a la promoció dels vins del país. A partir d’aquest moment, aquest espai seguirà la lògica de la filosofia de la institució, que no és altre que garantir la difusió i el coneixement dels productes de totes les terres de vi catalanes en un ambient que proposi instants de gaudi i promogui el consum de vi responsable i conscient.

D’aquesta manera, l’equip del Vinseum suma la mirada experta vitivinícola amb la contractació d’Enric Santisteban.

Amb aquesta incorporació, que serà per aquest any 2021, a la espera de consolidar la plaça a través de concurs públic de cara el 2022, Vinseum vol reforçar de manera immediata la presència i la vitalitat de l’espai dins el programa cultural del museu prioritzant l’acompliment de quatre funcions estratègiques: esdevenir un espai obert al públic de promoció i degustació de vins a copes de tota la geografia catalana, amb especial atenció als cellers Amics d’Honor del museu, i acompanyat d’una carta de tapes sense cuina.

L’horari d’obertura serà els dijous i divendres, de 19 a 21h; els dissabtes, de 10 a 15 h i de 16 a 22h i els diumenges, de 10 a 15h.

Amb la posada en marxa d’aquesta nova etapa, Vinseum mira al futur i posa la primera pedra d’una de les moltes novetats que oferirà el futur equipament renovat, la creació d’una àrea destinada a la gestió dels diferents espais destinats a la promoció dels vins catalans que el museu estrenarà amb la inauguració del nou edifici. Aquesta futura nova àrea s’integrarà en l’organigrama actual del museu i haurà d’estar dirigida per un professional amb formació i experiència en la sommelieria, i amb coneixements d’enologia i de viticultura.

L’activació d’aquest nou espai a Vinseum consolidarà el seu reconeixement assumint les funcions de la casa del vi català, un punt de trobada de tots els territoris de vi catalans, una àgora atenta i oberta al debat, el planejament, la promoció i el gaudi d’un sector que necessita de projectes com aquest, que dignifiquen i donen encara més prestigi i valor afegit al seu producte de qualitat.

També et pot interessar

Comentaris