Junts vol presentar-se a les municipals de tots els pobles de l’Alt Penedès

08/07/2021 - 11:14h

La consellera Lourdes Ciuró ha explicat que el partit està treballant per tancar els noms i poder fer primàries a tot arreu aviat

Representants de Junts per Catalunya a la vegueria Penedès, encapçalats per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, es van reunir fa uns dies a Vilafranca per parlar de com encarar les properes eleccions municipals al territori. Van estar acompanyats en tot moment de la coordinadora de Junts a la comarca, Ester Vallès.

Després de fer una passejada pel centre de la vila, van visitar la taverna de Vinseum, van assistir a l’actuació dels Músics per la Llibertat i van visitar Cal Figarot de la mà dels Castellers de Vilafranca.

En unes breus declaracions a la premsa a Vinseum, la consellera va explicar que la trobada amb els representants de Junts a la vegueria s’havia fet per donar-los suport, apropar-se al territori i, també, per començar a treballar per buscar els caps de llista de les properes eleccions municipals, que tindran lloc el 2023. Malgrat tot, la reunió es va voler fer perquè, en paraules de la consellera, “dos anys passen volant”.

Pel que fa a les municipals, Ciuró va apuntar que Junts volia presentar candidatura a tots els municipis de l’Alt Penedès perquè creu que és el partit que pot afrontar els reptes que té Catalunya, ja que són un partit “transversal i independentista, per sobre de tot”.

Ciuró va reivindicar la sobirania nacional: “A les properes eleccions municipals caldrà que la ciutadania digui alt i clar que el país continua en el seu camí cap a la independència, i això creiem que només ho poden fer votant a Junts”. La consellera, a més, va parlar de la taula de diàleg. Va reconèixer que no hi van “amb massa expectatives”, però va afirmar que hi participaran “amb ànim constructiu”. “Per tant”, va dir, “d’aquí a dos anys esperem tenir la força una nova embranzida en el tema de la independència, que és l’objectiu que Catalunya necessita, i la nostra principal missió”.

Preguntada per l’estat de les candidatures municipals, Ciuró va explicar que ara s’estan començant a definir els perfils dels caps de llista i que, a partir d’aquí, s’aniran fent primàries a tot arreu, ja que és la manera que tenen des de Junts d’escollir qui encapçalarà la llista de cada municipi. Segons la consellera, hi ha pobles que ja tenen els noms clars, però d’altres encara no. Així mateix, ha animat tots els municipis a posar-se a treballar per tenir els noms “al més aviat possible, perquè després tocarà fer la feina de donar-se a conèixer, i dos anys passen volant”.

Tensió a Vilafranca
Preguntada sobre la polèmica del nom dels partits a Vilafranca –on recordem que part del govern de Vilafranca s’ha inscrit al registre de partits com a Junts per Vilafranca–, Lourdes Ciuró només ha apuntat que “sorprèn” la situació: “De Junts, a la vila, ja n’hi ha un, que és el que es presentarà a les eleccions, i que és el que es va presentar també a les eleccions al Parlament”. Ciuró afirma que tenir un cap de llista a Vilafranca com més aviat millor “ajudarà a implementar la marca de Junts, del president Puigdemont, a la vila”.


A més, la consellera creu que “la integració sempre és el més desitjable”. “Com menys divisió, sempre millor, però cada municipi té la seva pròpia sobirania i ells coneixen millor la realitat de cada lloc”.

També et pot interessar

Comentaris