Els barris del Vendrell tornen a celebrar les festes del Pa Beneit

Acte de presentació de les festes dels barris vendrellencs. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Avatar
01/07/2021 - 21:00h

Com és tradicional, l’inici es fa coincidint amb el primer cap de setmana de juliol

Els barris del Vendrell celebren entre aquest divendres i dissabte de la setmana que ve, 10 de juliol, les tradicionals festes del Pa Beneit. Tornen als carrers i places del municipi després de l’aturada obligada l’any passat per la pandèmia del coronavirus.


El programa d’actes previstos es va donar a conèixer aquest dimecres al vespre al capdamunt del campanar parroquial, un dels indrets més emblemàtics del municipi (per no dir el que més), perquè és des d’aquest lloc on cada migdia s’encenen els trons per anunciar la festa del barri de l’endemà.

Com cada any, coincidint amb l’arribada del primer cap de setmana de juliol, el primer barri que encetarà el Pa Beneit serà aquest mateix divendres el del Serrallo i Font de la Menya, tot i que el gruix d’actes no serà fins dissabte.

El primer acte serà aquest vespre, a les 9, amb la recuperació d’una antiga activitat del barri: el nomenament de la pubilla i/o l’hereu del barri. Serà a la Font de la Menya. D’entre tots els actes tradicionals d’aquest barri val a dir que la plantada de la falla aquest dissabte es farà a la plaça dels Dansaires del Penedès, a tocar de la riera de la Bisbal (a partir de les 16h), que el cercabarri serà a les 17.45h i l’encesa de la traca i la falla, a les 21.30h.

Encara al cap de setmana serà el torn del Barri de França, el qual ha posat a disposició electrònica la reserva prèvia d’alguns actes, com la XIV Correguda a la francesa diumenge, a les 19h. L’enllaç és www.linktr.ee/barrimesbarri.

Aquest barri plantarà la falla dilluns, a les 9h, a l’avinguda del Camp d’Esports; mentre que el cercabarri començarà a les 18h i de matinada hi haurà un concert amb Dantuvi.

Una setmana d’actes
Posteriorment i seguint l’ordre tradicional, dimarts hi haurà la festa del barri de la Carretera, amb festa final a càrrec de Ràdio Esventada; dimecres serà el torn de la plaça Nova i la Barceloneta, amb cercabarri a les 18.30h i la falla ubicada a la plaça Pep Jai; dijous, el de la plaça Vella, amb final de festa al pàrquing del carrer Colom; i dissabte 10, el barri de la Muntanyeta.

Tots els barris promouen els seus actes a través de les xarxes socials, però també els podeu trobar en format PDF clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris